11/06/2020

La URV se situa entre les 800 millors universitats del món segons el rànquing QS

És la sisena universitat catalana i la 21a de l’Estat espanyol. De les prop de 20.000 universitats que hi ha al món únicament mil formen part del rànquing

La URV forma part per segon any consecutiu del QS World University Rankings (edició 2021), que des del 2004 elabora la consultora internacional QS Quacquarelli Symonds i avalua les millors universitats del món. Se’l considera un dels tres rànquings universitaris més prestigiosos del món, al costat del de Xangai (ARWU) i el del Times Higher Education (THE).

La URV  es posiciona en els llocs 751-800 de les poc més de 1.000 que formen part d’aquesta llista, un lloc que comparteix amb la Universitat del País Basc. La Universitat es troba en la 21a posició a l’Estat espanyol i en la sisena entre les universitats catalanes -públiques i privades- que hi apareixen. De les 448 universitats europees que en formen part, la URV  es troba al lloc 306.

L’indicador en què la URV ha obtingut una millor puntuació és el de citacions per investigador (30,6 punts), que la col·loca en el rànquing global en la posició 437 si es té en compte exclusivament aquest indicador.

QS utilitza sis indicadors per elaborar el rànquing: la reputació acadèmica, basada en una enquesta que es realitza a més de 102.000 acadèmics (40% del total de la puntuació); la reputació des del punt de vista dels qui donen feina, basada en les respostes d’una enquesta a 51.000 ocupadors sobre la relació entre institució i l’ocupabilitat dels graduats (10%); les citacions per investigador, que mesura l’impacte de la recerca dividint el nombre de citacions rebudes en un període de cinc anys entre el nombre de professors d’una institució (20%); la ràtio professor/estudiant (20%); la ràtio de professors internacionals (5%), i la ràtio d’estudiants internacionals (5%).

Segons el vicerector de Recerca i Planificació Científica, Francesc Díaz, les cites i les referències de la recerca realitzada a Universitat han acabat visibilitzant-se també en aquest rànquing: “Ja estem entre les 500 millors universitats de recerca del mon, concretament en el lloc 437, ens sentim universitat investigadora” El vicerector veu amb satisfacció la posició de la URV al QS World University Rankings. “Estem contents i amb ganes de continuar millorant les nostres funcions socials de recerca i formació al màxim nivell”, apunta.

En aquesta darrera edició del rànquing, l’Institut de Tecnologia de Massachusetts (MIT) es manté en el primer lloc per novè any consecutiu, seguit de la Universitat d’Stanford i la de Harvard.

La notícia arriba la mateixa setmana en què s’han fet públics dos nous rànquings, el CWUR i el RUR que situen la URV entre les 500 primeres universitats del món. Podeu lleguir aquesta informació aquí.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*