02/12/2021

La URV s’incorpora al Consell Acadèmic del Centre d’Excel·lència en Innovació Turística

Es constitueix amb la participació de nou centres de recerca i formació universitària en turisme de Catalunya. La seva expertesa se suma al coneixement dels ens públics i empreses privades que són els promotors fundacionals del CoE in Tourism Innovation

Una imatge dels i les representants del Consell Acadèmic del CoE in Tourism Innovation, amb la participació de nou centres de recerca i formació universitària en turisme de Catalunya.

El Centre d’Excel·lència en Innovació Turística (CoE in Tourism Innovation) ha celebrat aquest dimecres la reunió constitutiva del seu Consell Acadèmic format per les principals institucions universitàries de Catalunya especialitzades en formació i recerca en Turisme des de diferents disciplines, entre les quals hi ha la Universitat Rovira i Virgili. En la trobada, el Consell Acadèmic ha conegut els projectes que actualment s’estan duent a terme en els dos grups de treball del CoE in Tourism Innovation, en matèria d’anàlisi de dades i de gestió del talent en l’àmbit del turisme.

El Consell Acadèmic es configura com un òrgan consultiu que ha d’ajudar a orientar el desenvolupament de projectes en el marc del CoE in Tourism Innovation en coordinació amb els seus promotors. A més, facilitarà el foment de la col·laboració entre els membres del CoE in Tourism Innovation en els àmbits de la formació, la recerca i la transferència de coneixement, per tal de desplegar noves activitats, així com la col·laboració amb altres institucions amb interessos comuns.

Pel que fa a la transferència de coneixement, l’òrgan assessor podrà promoure la discussió de temàtiques rellevants en relació a l’activitat turística a través de la preparació de documents d’anàlisi o l’organització de jornades de debat, plantejar propostes de col·laboració entre els seus membres i participar en l’organització d’activitats públiques per part del CoE in Tourism Innovation. El plenari del Consell Acadèmic es reunirà com a mínim una vegada l’any i les institucions acadèmiques que en formen part podran renovar en períodes successius de dos anys el seu compromís.

El CoE in Tourism Innovation està promogut pel centre tecnològic Eurecat amb la col·laboració de la Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya, de les quatre diputacions catalanes, dels ajuntaments de Barcelona i Vila-seca i d’empreses líders del sector.

A més de la URV, aquest òrgan està format per la Universitat Autònoma de Barcelona (Escola de Turisme i Direcció Hotelera); la Universitat de Barcelona (CETT-UB, Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy); la Universitat de Girona; la Universitat de Lleida; la Universitat Oberta de Catalunya; la Universitat Politècnica de Catalunya (Institut Habitat, Turisme, Territori); la Universitat Pompeu Fabra (Tecnocampus); i la Universitat Ramon Llull (IQS School of Management).

Sobre el CoE in Tourism Innovation

El CoE in Tourism Innovation és una iniciativa compartida entre els sectors públic i privat per afavorir la innovació, la sostenibilitat i la competitivitat de destinacions i empreses mitjançant activitats de recerca aplicada, innovació, transferència de coneixement i serveis d’intel·ligència competitiva.

Està promogut pel centre tecnològic Eurecat amb la col·laboració de la Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya, de les quatre diputacions catalanes, dels ajuntaments de Barcelona i Vila-seca i les organitzacions i empreses líders del sector i de la cadena de valor de l’activitat turística, Barcelona Turisme, l’Agència Catalana de Turisme, Advanced Leisure Services, L’Aquàrium de Barcelona, Avant Grup, Avoris, Baqueira/Beret, CaixaBank, CONFECAT, Fira de Barcelona, La Pedrera-Casa Milà, Guitart Hotels, La Roca Village, MedPlaya, Oh!tels, PortAventura World, ROC Roi i Sangulí Salou.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*