10/04/2019

“Les perspectives canvien el sentit de la realitat”, foto guanyadora del concurs de la Càtedra de Desenvolupament Sostenible

L'autora és Marina Ceballos, i Karen Armijo i Belen Anton han guanyat el segon i el tercer premi, respectivament. El tema d'enguany era La vida quotidiana i els elements químics en risc

En primer pla Marina Ceballos amb la foto guanyadora. al centre de la imatge; la segona guanyadora, Karen Armijo, a l'esquerra, amb la seva foto, i Belen Anton, que ha quedat en tercer lloc, amb la fotografia també premiada.

Marina Ceballos ha guanyat el Concurs de Fotografia que cada any convoca la Catèdra de Desenvolupament Sostenible Dow-URV amb la fotografia: “Les perspectives canvien el sentit de la realitat”. El lliurament del premi va tenir lloc ahir dimarts 9 d’abril, en el marc de les XII Jornades de Química Verda organitzades per la Facultat de Química. La segona obra guanyadora va ser “Reflex: el mercat periòdic”, de Karen Armijo, i la tercera, “Voleu que s’acabin?”, de Belen Anton.

El lema d’enguany era La vida quotidiana i els elements químics en risc. En aquesta edició, aprofitant que és l’Any Internacional de la Taula Periòdica, es convidava a reflexionar sobre aquells elements que, per estar sobreexplotats i/o ser poc abundants, estan en risc d’esgotament. Uns elements que formen part de la vida quotidiana (objectes, substàncies, etc.). A aquesta desena edició del premi s’han presentat 58 originals.

L’acte d’entrega va comptar amb la presència de  Yolanda Cesteros, degana de la Facultat de Química, Òscar Saladié, director Càtedra Dow/URV de Desenvolupament Sostenible i professor del Departament de Geografia; Josep Boronat, de Dow Chemical Tarragona, i Joan Güixens, de Güixens Fotografia El Vendrell. Els premis, en metàl·lic, eren de 400 € per a la guanyadora, de 200 € per a la segona i de 100€ per a la tercera, juntament amb un diploma acreditatiu.

La fotografia guanyadora, “Les perspectives canvien el sentit de la realitat”, participarà automàticament en el concurs que organitza a nivell estatal la Conferència Espanyola de Degans de Química amb motiu de l’Any Internacional de la Taula Periòdica, amb premis de 1000 €, 800 € i 500 €, per al primer, segon i tercer premi, respectivament.

Els concursos de fotografia de la Càtedra DOW/URV de Desenvolupament Sostenible estan dirigits a tothom, alumnes, PAS i PDI. L’objectiu és estimular la comunitat universitària a reflexionar sobre la sostenibilitat de l’entorn, les activitats humanes, els hàbits, etc. a partir de la fotografia. Aquí teniu les bases del concurs. La Càtedra la van crear l’any 2005 l’empresa Dow Chemical Ibèrica i la Universitat Rovira i Virgili, i té com a missió generalitzar i socialitzar el coneixement en l’àmbit de la sostenibilitat.

Les XII Jornades de Química Verda tracten enguany Elements químics en risc i s’estan celebrant els dies 8, 9 i 30 d’abril.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*