09/03/2020

Mar Gutiérrez-Colón, nomenada editora de la revista The Eurocall Review

La investigadora també passa a formar part del Comitè Assessor Internacional de WordCall, l'associació internacional de professors i investigadors en l'àmbit de l'aprenentatge d'idiomes assistits per ordinador

La investigadora del Departament d’Estudis Anglesos i Alemanys, Mar Gutiérrez-Colón, ha estat nomenada editora de la revista The Eurocall Review. La publicació pertany a l’European Association for Computer Assisted Language Learning (EuroCall) i és d’accés obert i es publica dos cops a l’any. L’objectiu de la revista és proporcionar un fòrum internacional sobre el desenvolupament i la pràctica de l’aprenentatge d’idiomes amb l’ús de la tecnologia (ensenyament i aprenentatge de segones llengües o llengües estrangeres en entorns tecnològics). La revista està indexada a l’European Reference Index per a les Humanitats i les Ciències SOcials (ERIH PLUS), així com a CARHUS +.

The Eurocall Review publica estudis quantitatius i qualitatius sobre metanàlisis, enquestes i treballs que contribueixen a obrir debats teòrics, epistemològics o metodològics. Amb el seu  nomenament, Mar Gutiérrez-Colón gestionarà el sistema Open Journal (OJS) on s’allotja la revista, assignarà revisors als articles enviats, supervisarà el procés editorial per assegurar la qualitat de les revisions per parell i de les publicacions, entre d’altres. L’editora en cap de la revista és Ana Gimeno, professora de llengua anglesa al Departament de Lingüística Aplicada de la Universitat Politècnica de València.

Mar Gutiérrez-Colón també ha passat a formar part del Comitè Assessor Internacional de WorldCall, una organització mundial que serveix de fòrum en l’àmbit del Call (aprenentatge d’idiomes assistid per ordinador -computer-assisted language learning, en anglès-), és a dir: un fòrum d’investigadors, professors de llengües estrangeres i empreses tecnològiques. Els membres de WorldCALL pertanyen a associacions que treballen en l’àrea del Call a nivell mundial.

Les associacions fundadores de WorldCALL són EuroCALL (European Association for Computer Assisted Language Learning), CALICO (The Computer Assisted Language Instruction Consortium) i IALLT (International Association for Language Learning Technology). Els membres actuals de WorldCALL són, a més de les tres fundadores esmentades, la Confedération Européenne des Centres de Llengües de l’Ensenyament Supérieur (Cercles), l’Associació Coreana d’Aprenentatge d’Idiomes amb Assistència Multimèdia (KAMALL) i l’Associació Japonesa per a l’Educació i Tecnologia de la Llengua (LET).

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*