30/03/2020

Els màsters de la URV aposten per la flexibilitat i la virtualitat

La meitat dels 55 màsters universitaris que s'oferiran al 2020-21 són virtuals, semipresencials o permeten escollir entre presencialitat i virtualitat. La preinscripció ja és oberta al web de la Universitat

La preinscripció als màsters universitaris que ofereix la Universitat Rovira i Virgili és oberta i es pot fer al web  urv.cat/masters. 55 màsters integren l’oferta per al curs 2020-21, que inclou tres novetats: el Màster d’Antropologia Mèdica i Salut Global, que torna a editar-se amb la col·laboració del CSIC i serà semipresencial; el Màster interuniversitari en Educació en Territoris Rurals, coordinat per la UB, i el Màster de Comunicació Estratègica, que passa de ser presencial a semipresencial.

Totes les persones que han finalitzat estudis de grau poden preinscriure’s per cursar un màster. També poden fer-ho els estudiants de darrer curs del grau, que caldrà que ho acreditin en el moment de fer la preinscripció; ara bé, només podran matricular-se si obtenen el títol.

Cada vegada més virtuals i a temps parcial

La virtualitat cada cop és més present en les titulacions de màster: 27 títols, la meitat de l’oferta, són virtuals, com el Màster en Dret Ambiental i el de Tecnologia Educativa, que van ser pioners en la virtualització d’aquest nivell d’estudis a la URV.

La URV també ofereix cada cop més màsters semipresencials, o bé màsters on es pot escollir entre presencialitat i virtualitat, com ara el Màster en Investigació en Ciències de la Infermeria o bé el Màster en Enginyeria de la Seguretat Informàtica i Intel·ligència Artificial, entre d’altres.

També s’hi afegiran el curs vinent el Màster de Comunicació Estratègica, que només serà presencial entre gener i abril; el Màster en Intervenció Social i Educativa, i el d’Arqueologia Clàssica, que han augmentat la docència virtual.

Aquesta aposta pel virtual permet la conciliació dels estudis amb la feina i la vida personal i familiar, que es reforça, sobretot, amb l’oportunitat de cursar un màster a temps parcial. Per fer-ho, cal matricular-se d’un mínim de 18 ECTS en els màsters presencials, i 12 ECTS en els virtuals.

Aposta per la internacionalització

L’oferta de la URV també té un alt component d’internacionalització, ja que prop del 30% dels estudiants provenen d’altres països. 12 dels màsters s’ofereixen íntegrament en anglès i d’altres s’imparteixen parcialment en aquesta llengua, com ara el Màster en Gestió de Destinacions Turístiques, que té totes les assignatures obligatòries en anglès així com una de les 2 especialitats, Gestió i Governança de Destinacions. Però la internacionalització també passa per la docència 100% en castellà, ja que una part important dels estudiants són de països de l’Amèrica Llatina.

L’oferta formativa completa dels màsters i postgraus de la URV es pot consultar a urv.cat/masters, on també hi ha la informació referent al procés de preinscripció i matrícula i a les beques disponibles. L’Oficina de l’Estudiant atén les consultes a través del correu electrònic postgrau@urv.cat, el telèfon 977 77 99 44 o videoconferència.

Print Friendly, PDF & Email