14/07/2021

El professor Fernando Zamora és nomenat president de la Comissió d’Enologia de l’Organització Internacional de la Vinya i el Vi

L'OIV és un ens intergovernamental que marca les normes internacionals dels productes derivats de la vinya

Fernando Zamora, al Celler Experimental Mas dels Frares.

L’Organització Internacional de la Vinya i el Vi (OIV) és una organització intergovernamental de caràcter científic i tècnic, amb competències reconegudes en el camp de la vinya, el vi, les begudes a base de vi, el raïm de taula, les panses i altres productes derivats de la vinya, que marca les normes internacionals del productes derivats de la vinya. El professor del Departament de Bioquímica i Biotecnologia, Fernando Zamora, ha ocupat diversos càrrecs de responsabilitat en aquest ens i, des que es va celebrar l’Assemblea General de l’organisme el passat 12 de juliol, n’és el president de la Comissió d’Enologia pels propers 3 anys.

L’OIV està estructurada per quatre comissions (Viticultura; Enologia; Economia i dret, i Seguretat i salut) que formen experts de 48 països. Els objectius són indicar les mesures als seus membres tenint en compte les preocupacions dels productors, consumidors i altres actors del sector; donar suport a les altres organitzacions internacionals, especialment les que exerceixen activitats normatives, i contribuir a l’harmonització internacional de les pràctiques i normes existents, així com elaborar-ne de noves quan és necessari.

Fernando Zamora (Tarragona, 1960) és catedràtic de la Facultat d’Enologia i actual responsable del celler Mas dels Frares i el camp experimental. Llicenciat i doctorat en Ciències Químiques per la UB i diplomat en Enologia per la Universitat de Bordeus, treballa en diferents línies de recerca. Zamora ja va ser nomenat l’any 2014 delegat de la Comissió d’Enologia per l’aleshores Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i el 2016 va ser escollit president de la Comissió de Tecnologia per tres anys.

Print Friendly, PDF & Email