14/06/2021

Tres estudiants de la URV presenten el curtmetratge Composición X al públic de Tarragona

Tant el curt com l’exposició d’obres d’artistes locals que l’acompanya denuncien la manca de suport als artistes joves i es podrà visitar fins a l’11 de juliol

D'esquerra a dreta: Raquel Cerdán, Roger García i Alicia Calero, autors del curt i organitzadors de la mostra d'art.

Raquel Cerdán, Alicia Calero i Roger García són tres estudiants de Comunicació Audiovisual de la URV que el 12 de juny van estrenar la peça clau del seu treball de final de grau (TFG): el curtmetratge Composición X. El curt es va projectar al Refugi 1 del Moll de Costa del Port de Tarragona, acompanyat d’una exposició d’arts plàstiques de 34 joves talents, també organitzada pels tres estudiants, per criticar la manca de suport que pateixen els artistes joves de la zona.

Les creacions d’Alicia Calero que han servit per a la producció del curtmetratge poden visitar-se a l’exposició

L’argument del curtmetratge evidencia la frustració i el desencant de la joventut a l’hora de conciliar la vida artística amb la laboral, i la dificultat d’aconseguir que la seva obra sigui reconeguda. Per això, tal com el director de fotografia i so del curt, Roger García, explica, la idea de  “materialitzar el missatge” que volien transmetre amb el curt va néixer arran del procés de la seva creació. “Així no només enviàvem un missatge sinó que també intentàvem aportar una solució” afegeix la directora i productora del curt, Raquel Cerdán. Va ser així com van decidir organitzar l’exposició d’art que avui acompanya la producció audiovisual.

Tanmateix, amb aquesta mostra d’art no només pretenen criticar la “carència de vies institucionals, econòmiques i fins i tot ideològiques” amb la qual han de batallar constantment els joves amb vocació artística, sinó que també aspiren a “la creació d’una comunitat que no vegi l’art simplement com una forma d’entreteniment”, sinó també com “una part vital de les nostres vides”, tal com explica Cerdán durant la presentació del seu curt. 

L’exposició compta amb molta diversitat artística, com ara pintures i fotografía.

“No hi ha millor premi ni recompensa per a una docent que veure com els i les estudiants creixen com a professionals i com a intel·lectuals i realitzen treballs que transcendeixen els límits de la Universitat”, expressa Iolanda Tortajada, degana de la Facultat de Lletres de la URV, que va assistir i presentar l’acte conjuntament amb els seus estudiants. També comenta: “Crec que és molt bonic veure que els projectes no són només una qüestió audiovisual o una qüestió d’un documental o d’una exposició sinó que també serveixen per teixir xarxes i enfortir-les”. 

Montse Adan, que com a directora del Port-Ciutat del Port de Tarragona ha proporcionat la localització de l’esdeveniment, fa incís en la importància cultural del Port a l’hora de divulgar la cultura i d’acollir autors amb menys trajectòria: “Des del port intentem treballar i potenciar la cultura amb autors reconeguts, però també sobretot amb artistes emergents del territori”.

Entre els talents emergents exposats a la mostra hi figura Alicia Calero, directora d’art del curtmetratge.

L’exposició seguirà oberta al públic fins a l’11 de juliol, de dimarts a dissabte de 10 a 13 h i de 17 a 20 h; i diumenges i festius d’11 a 14 h, i mostrarà la diversa obra dels joves talents emergents, entre ells Alicia Calero, Anna Badía, Armine Ayzazyan, Sergi Pulido, Pau Serramià, Mariona Belchi i Naila Ferrer. No cal realitzar una preinscripció prèvia per accedir a l’espai.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*