31/01/2024

Un centenar de professionals participen al primer fòrum sobre nutrició i tecnologia d’aliments saludables i sostenibles

La trobada anual del centre Tecnatox de la URV dona a conèixer a les empreses del territori la seva recerca en alimentació, sostenibilitat i tòxics i el seu impacte en la salut de les persones

Públic assistent.
La jornada va acollir un centenar de professionals.

Personal de recerca i del món empresarial, professionals i responsables dels departaments d’R+D d’empreses del territori han participat en el primer fòrum sobre nutrició i tecnologia d’aliments saludables i sostenibles, que s’ha celebrat en el marc de la jornada de treball anual del centre Tecnatox de la URV. La jornada és una iniciativa de REDESSA, l’Ajuntament de Reus, el Hub Foodtech & Nutrition, URV i TecnATox.

La jornada ha posat damunt la taula la investigació que Tecnatox està fent en tres vessants: alimentació, sostenibilitat i tòxics, i com aquests tenen impacte en la salut de les persones. “Aquest workshop contempla gairebé totes les vessants dels estudis de la URV, provocant sinergies que permeten avançar a través de la generació de diàleg entre empreses i investigació”, ha comentat el rector de la URV, Josep Pallarès.

Aquesta jornada, concebuda com una “oportunitat per engegar projectes pioners que repercuteixen directament en els ciutadans”, tal com ha posat de manifest l’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, ha abordat temes com la medicina de precisió, la intel·ligència artificial aplicada a la salut de les persones i l’exposició prenatal a contaminants, entre molts d’altres. També ha servit per donar el tret de sortida a l’activitat del hub en aquest 2024.

El Hub Foodtech & Nutrition és una iniciativa impulsada des de REDESSA i l’Ajuntament de Reus, que promou la creació d’un ecosistema de col·laboració publicoprivat d’empreses, institucions i centres de recerca de l’àmbit tecnològic i alimentari de la Catalunya Sud. Actualment, el Hub compta amb una seixantena d’empreses i institucions adherides.

 

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*