21/05/2018

Un llibre per a joves permet endinsar-se en el món de les matemàtiques a través de la literatura

L'investigador del Departament de Psicologia Urbano Lorenzo ha publicat el llibre Contes per no descomptar-se, un recull de relats contextualitzats en el món matemàtic adreçats a joves a partir de sisè de primària i l'ESO

L'autor del llibre ha estat l'investigador del Departament de Psicologia Urbano Lorenzo.
L'autor del llibre ha estat l'investigador del Departament de Psicologia Urbano Lorenzo.

Contes per no descomptar-se, onze relats breus per a lectors matemàticament sensibles és un recull de petites històries que conviden el lector a un viatge que s’inicia al món dels nombres. El recorregut va des de les matemàtiques dels antics grecs fins als reptes matemàtics de l’època actual, a partir d’onze relats que expliquen, per exemple, com podia ser un dia en la vida de la primera dona matemàtica de la història, i ajuda a descobrir que les matemàtiques poden emocionar, atabalar, enamorar i fins i tot matar.

L’autor de l’obra és investigador del Departament de Psicologia de la Universitat Rovira i Virgili Urbano Lorenzo, i també ha estat revisada per una especialista en didàctica de les matemàtiques, ja que el llibre està especialment pensat per a estudiants de sisè de primària i l’ESO, tot i que també pot resultar interessant per al públic adult.

Amb aquesta obra, Lorenzo ha apostat per fer una aproximació a les matemàtiques des d’una perspectiva pluridisciplinar i des d’un suport literari, perquè considera que aquesta visió des de diferents perspectives fomenta la creativitat per trobar altres punts de vista, la curiositat i la valentia per abordar, endinsar-se en temàtiques noves o generar coneixement transversal.

Així, els relats poden ser llegits des d’un punt de vista matemàtic, literari, dels valors humans, les emocions, la igualtat de gènere o l’astronomia. L’obra l’ha editat Arola i també inclou un glossari de termes matemàtics en el que es fonamenten els relats del llibre.

Print Friendly, PDF & Email

1 comentari

  1. Tàrek Lutfi i Gilabert |

    Que bé! Contes, matemàtiques, gènere, astronomia,creativitat… aquest llibre promet! Ja tinc ganes de llegir-lo a casa (complim el perfil: 6è primària, ESO i algun adult)! Tant de bo hagués tingut aquest llibre quan anava a escola i em descomptava sovint comptant les hores que faltaven per l’hora del pati!
    Ja us direm què ens ha semblat!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*