17/06/2019

Un total de 125 persones fan els exàmens oficials de xinès a la URV

La URV ofereix quatre nivells de xinès, grups de conversa i beques d'estada a Beijing a través de l'acord entre l'Institut Confuci i el Centre d'Estudis Hispànics

Els exàmens oficials de xinès van tenir lloc a les aules del campus Catalunya.

Fins a 125 persones es van examinar el passat dissabte dels exàmens oficials de xinès a la URV. Es tracta d’una prova que la Universitat acull des de fa tres anys al campus Catalunya, després que l’Institut Confuci l’acredités com a centre examinador. Els exàmens es convoquen una vegada a l’any, d’HSK (per a majors de 12 anys) dels nivells 1 al 6, i d’YCT (per a alumnes de 6 a 16 anys) dels nivells 1 al 4.

El xinès és la llengua amb més parlants al món, d’aquí la importància de l’acord entre el Centre d’Estudis Hispànics de la URV i l’Institut Confuci. A més a més, el mateix centre imparteix cursos de llengua i cultura xinesa, la matrícula dels quals ja és oberta al web de la Fundació URV. Per al curs 2019-20, que començarà a l’octubre, s’ofereixen 4 nivells: Introducció a la llengua i cultura xinesa (HSK 1); xinès bàsic 2 (HSK 2); xinès bàsic 3 (HSK 3), i xinès intermedi 1 (HSK 4).

El fet de ser estudiant dels cursos de xinès a la URV permet optar a una beca per fer una estada d’un mes a Beijing durant l’estiu i seguir el Curs Avançat de Cultura Xinesa, que organitza la Fundació Institut Confuci i la Universitat d’Estudis Estrangers de Beijing. El programa de l’estada combina conferències sobre la cultura i la societat xinesa amb visites al patrimoni.

A banda dels cursos presencials, també es poden seguir cursos en línia, ja que des de juliol de 2017 la URV és un centre associat per a la impartició de cursos en línia del programa de Xinès Gran Muralla, que promou la Fundació Institut Confuci de Barcelona. Les classes són en directe i també hi ha sessions presencials de tutoria i de conversa amb parelles lingüístiques gràcies a la col·laboració dels estudiants universitaris xinesos de la URV.

De fet, qualsevol alumne dels cursos del Centre d’Estudis Hispànics pot participar de la iniciativa de parelles lingüístiques amb estudiants xinesos. Així com també s’impulsa per al proper curs el “Chinese Corner”, un espai per millorar la fluidesa de l’idioma mitjançant jocs i la conversa de grup sobre cultura xinesa.

Aquest any, a més, s’han programat cursos d’estiu en línia intensius Xinès Gran Muralla, del 25 de juny al 23 de juliol.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*