16/07/2014

Una aplicació permet connectar metges de primària i psiquiatres del Pere Mata per solucionar problemes de salut mental

L’ICS a les Terres de l’Ebre dissenya una aplicació informàtica que permet millorar l’eficiència de l’atenció primaria davant les malalties mentals, a més de compartir informació forma segura, i evitar desplaçaments innecessaris als pacients

Imatge de l'aplicació informàtica dissenyada per Sistemes d'Informació de l'ICS de les Terres de l'Ebre.

Un programa informàtic dissenyat per Sistemes d’Informació de l’Institut Català de la Salut de les Terres de l’Ebre, permet connectar virtualment, des del passat mes d’abril, els metges d’Atenció Primària de les 11 àrees gestionades pel ICS Terres de l’Ebre amb els psiquiatres especialistes de la Fundació Pere Mata Terres del’Ebre, per efectuar qualsevol consulta en relació a les patologies mentals dels seus pacients.

La finalitat d’aquesta aplicació és que els professionals dels dos proveïdors de salut que donen assistència a la població de les Terres de l’Ebre puguin compartir informació de forma segura. L’aplicació també és útil per estalviar desplaçaments innecessaris als malalts i, també, millorar l’eficiència de l’atenció primària en temes de salut mental per aquelles situacions que no requereixen derivar als especialistes que gestionen la Fundació Pere Mata Terres de l’Ebre.

Aquest pla pertany a la ruta assistencial de la depressió, una malaltia de salut mental que ha incrementat en els últims anys, encara que l’aplicació virtual permet efectuar tota mena de consultes als especialistes. Els propulsors d’aquesta inventiva podrien expandir-la a altres zones de la demarcació, com el Camp de Tarragona, si el projecte progressa adequadament.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*