31/05/2024

Una conferència sobre canvi climàtic i sostenibilitat amb perspectiva de gènere tanca el curs acadèmic de l’IU-RESCAT de la URV

Federica Migliardo, científica internacional i defensora de la igualtat de gènere, ha parlat sobre les noves perspectives i solucions interdisciplinàries i transdisciplinàries per afrontar aquests reptes globals

La investigadora Federica Migliardo durant la seva conferència magistral.
La investigadora Federica Migliardo durant la seva conferència magistral.

L’Institut Universitari de Recerca en Sostenibilitat, Canvi Climàtic i Transició Energètica (IU-RESCAT) de la Universitat Rovira i Virgili ha tancat el curs acadèmic 2023-24 posant el focus sobre les noves perspectives i solucions davant dels reptes del canvi climàtic i la sostenibilitat des d’una perspectiva de gènere. Ha estat amb una jornada que s’ha fet aquest divendres 31 de maig a Fira Reus Events, en la que Federica Migliardo, investigadora de la Universitat de Messina. ha pronunciat la conferència magistral sobre la necessitat de buscar aquestes solucions en la interdisciplinarietat.

Migliardo, que va ser distingida doctor honoris causa per Universitat d’Angers (França), compta amb una àmplia experiència científica en biofísica, biologia i medicina, especialment en el camp de les malalties neurodegeneratives, amb 186 publicacions. A més del seu prestigi científic, Migliardo és reconeguda pel seu compromís amb la promoció d’una ciència oberta i transdisciplinària per abordar grans problemes socials actuals i futurs, incloent-hi les desigualtats socials i de gènere, les transicions ecològiques i la relació entre ciència i ètica.

Les seves contribucions acadèmiques i la seva dedicació per a què les dones estiguin representades en el món de la recerca han estat àmpliament reconegudes internacionalment amb diversos premis. Actualment lluita contra la discriminació de gènere a través del seu treball amb el Programa Internacional UNESCO-L’Oréal per a Dones en la Ciència.

La seva conferència s’ha emmarcat en la jornada de clausura del curs acadèmic del IU-RESCAT, que s’ha iniciat amb les paraules de benvinguda de l’Alcaldessa de Reus, Sandra Guaita i el director de l’IU-RESCAT, Enric Aguilar. Després de la conferència ha tingut lloc la taula rodona “Estratègies davant la incertesa d’un món canviant”, amb la participació de la mateixa Migliardo; la investigadora grup de recerca C3, del Departament de Geografia de la URV Anna Boqué -que també pertany a l’Institut IU-RESCAT, i la investigadora predoctoral del Departament d’Economia Barbara Zelu. La taula rodona l’ha moderat el sots-director de l’institut IU-RESCAT, Josep-Maria Arauzo.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*