29/04/2024

Una exposició mostra etiquetes de vins i cobertes de llibres de la URV amb imatges del seu fons d’art

L'exposició "Llibres, Vins & Art" es pot visitar fins al 5 de maig al CRAI del campus Catalunya

L’exposició “Llibres, Vins & Art” mostra els llibres editats per Publicacions URV que tenen com a imatge de la seva coberta obres del fons d’art de la Universitat, i també els vins del celler experimental Mas dels Frares que inclouen a seva etiqueta obres de la mateixa col·lecció. L’autor dels textos de l’exposició és Antonio Salcedo, professor jubilat del Departament d’Història i Història de l’Art i autor del llibre del catàleg de la URV.

A l’exposició s’hi poden veure obres com Terrats de Tarragona, de l’autor tarragoní Joan Òdena, que va il·lustrar l’etiqueta del vi criança 2020 de la URV; Olivera, de l’artista tortosí Robert Escoda, que es va convertir en la coberta del llibre Didàctica, història, cooperació i justícia social o l’emblema de la Universitat Rovira i Virgili, creació de l’artista barceloní Antoni Tàpies, que es va utilitzar com a portada del llibre El fons d’art de la Universitat Rovira i Virgili. Totes les obres van acompanyades d’una petita explicació del llibre o del vi on s’ha utilitzat i també una ressenya de l’autor o autora de la creació.

Exposició Llibres, Vi & Art

L’objectiu principal és mostrar la riquesa del fons d’art més enllà de les exposicions temporals, fent servir l’obra pictòrica com a reclam en la portada de llibres o en l’etiquetatge de vins i demostrar l’efecte enriquidor que pot tenir la confluència de diferents disciplines. “És un testimoni més de la versatilitat de l’art que, més enllà de despertar emocions i portar a la reflexió, vol ser també un element captivador per incitar-nos a llegir un llibre i prendre una copa de vi i, d’aquesta manera, eixamplar coneixements”, explica Salcedo en un dels textos de l’exposició.

El fons d’art de la URV és una col·lecció que compta amb obres de més de 100 artistes que conformen aquesta col·lecció de la Universitat, formada durant més de 30 anys. Les peces del conjunt són fruit, en alguns casos, d’encàrrecs específics, però majoritàriament han estat donades a la institució pels mateixos artistes o per persones properes.

La inauguració de l’exposició “Llibres, Vins & Art” es va fer el 22 d’abril al CRAI del campus Catalunya, on es podrà veure fins el dia 5 de maig. Després començarà una itinerància que la durà als següents campus:

  • CRAI Sescelades, del 13 al 29 de maig
  • CRAI Vila-seca, del 10 al 19 de juny
  • CRAI Terres de l’Ebre, del 26 de juny al 9 de juliol
  • CRAI Baix Penedès, del 22 de juliol al 20 de setembre
  • CRAI Vilafranca del Penedès, del 30 de setembre al 15 d’octubre
  • CRAI Medicina i Ciències de la Salut, del 28 d’octubre al 14 de novembre
Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*