29/06/2020

Una plataforma en línia localitza de manera automàtica les persones candidates que millor encaixen en un lloc de treball

Es tracta d’un projecte conjunt entre la Universitat Rovira i Virgili i l’empresa Easy2bwise en què es posa en comú la psicologia del treball i els algoritmes per encaixar ofertes i perfils

L'investigador de la URV expert en psicologia del treball, Jordi Tous (a l'esquerra) i Antoni Sambró, director de l'empresa Easy2bwise.

Trobar la persona candidata amb el perfil que millor encaixa amb el lloc de treball en molt pocs minuts. Aquesta és la premissa en què es basa la nova eina que han desenvolupat investigadors de la URV experts en psicologia del treball, -a capdavant dels quals hi ha Jordi Tous-, i l’empresa Easy2bwise, dirigida per Antoni Sambró, especialistes en l’optimització de processos relacionats amb la gestió de personal.

Els usuaris de la plataforma Myprofilejobs s’han de donar alta, triar els llocs de treball que els agradaria, respondre els qüestionaris –que estan validats científicament i que són els que permeten trobar a les persones candidates més adequades per a cada vacant – i triar les preferències de salari, disponibilitat i distància. I, quan una empresa dóna d’alta una oferta, l’algoritme selecciona la persona que té el perfil més apropiat per aquella vacant, i aquesta té la possibilitat d’acceptar-la o no. A partir d’aquí ja s’inicia el procés d’entrevista i les gestions amb l’empresa.

Així doncs, l’algoritme s’encarrega de fer la preselecció d’aquelles persones amb les actituds que es requereixen per a cada vacant. En aquest cas, aquesta eina, no es basa en el currículum: “La tendència cada vegada més és la de valorar les competències, les aptituds i no tant el currículum o els mèrits”, explica l’investigador Jordi Tous.

Pel que fa a l’empresa que busca omplir vacants, només ha d’indicar els perfils que busquen perquè l’algoritme faci la selecció i els posi en contacte amb les persones candidates, per fer després la darrera part del procés. Segons els impulsors de la iniciativa, les empreses s’estalvien molt de temps i recursos  en procés selecció i, a més persones candidates que els arriben compleixen tots els requisits de la vacant, per tant, són les més apropiades per ocupar el lloc de treball.  A més d’ajudar les empreses a ser més competitives, els permetrà millorar la seva marca en oferir processos de selecció objectius, en els quals no es discrimina a les persones candidates per la seva edat, gènere, origen o aspecte físic.

Experts en processos de selecció

Jordi Tous és investigador del Centre de Recerca en Avaluació i Mesura de la Conducta (CRAMC) del Departament de Psicologia de la URV. És especialista en la recerca sobre Psicologia del Treball i l’any 2015 va crear una Spin-off centrada en la selecció de personal pel sector turisme. Ara el projecte s’amplia a tots els sectors i ho fa de la mà de l’empresa Easy2bwise amb experiència en el món de l’empresa sobretot en temes relacionats amb la prevenció de riscos i la gestió del personal.

El grup de recerca de la URV ha desenvolupat tres formularis per millorar la selecció de personal que permeten que les persones candidates a un lloc de feina en concret puguin respondre preguntes que permeten a l’empresa preseleccionar de forma ràpida i econòmica els candidats adients pel lloc ofert. Això permet reduir el volum de despesa de les empreses que només han d’entrevistar les persones candidates que ja han certificat que tindran les característiques adequades. L’empresa Easy2bwise per la seva banda ha fet la integració dels qüestionaris i els algoritmes en una eina en línia que permet que les empreses puguin incorporar aquesta prova als seus portals d’ocupació. El coneixement desenvolupat a la URV s’ha llicenciat a l’empresa Easy2BWise a través de la Unitat de Valorització de la Fundació URV.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*