25/09/2018

La URV acull l’escola d’estiu sobre modelatge i simulació de dispositius semiconductors

Doctorands i investigadors postdoctorals internacionals amplien els seus coneixements sobre els semiconductors fins al 28 de setembre

Assistents a l'obertura de la 8a edició de la SINANO Modelling School, entre els quals hi ha Jamal Deen.

Una trentena de doctorands i investigadors postdoctorals de diversos països assisteixen des d’avui dimarts i fins divendres 28 de setembre a la 8a edició de SINANO Multiscale Modelling School. Es tracta d’una escola d’estiu internacional sobre modelatge i simulació de dispositius semiconductors que té lloc en una ciutat europea cada dos anys. Per primera vegada se celebra a Tarragona, organitzada pel grup de recerca NEPHOS (Nanoelectronics and Photonic Systems) del Departament d’Enginyeria Electrònica, Elèctrica i Automàtica.

Els ponents són investigadors internacionals especialistes en dispositius semiconductors, que treballen a la Universitat o a la indústria. Entre hi ells hi ha Jamal Deen, doctor honoris causa per la URV. En total hi haurà 23 presentacions relacionades amb modelatge, simulació i caracterització de diferents tipus de dispositius semiconductors, que són els components electrònics o fotònics, com ara diodes, LEDs i transistors, que exploten les propietats dels materials semiconductors. Actualment són els components bàsics dels circuits integrats que s’utilitzen en gairebé tots els equips electrònics: ordinadors, telèfons mòbils, aparells electrònics digitals. També es tractaran dispositius per a aplicacions disruptives, com ara la computació quàntica i la neuromòrfica.

El programa d’aquesta escola d’estiu l’integren ponències, tutories i grups de discussió perquè els estudiants ampliïn i aprofundeixin en el coneixement sobre el disseny, optimització i simulació de dispositius semiconductors, explica Benjamí Íñiguez, que és l’investigador de la URV responsable de la 8a edició d’aquesta escola.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*