15/11/2022

La URV acull la Viquimarató de la Llengua Catalana al Camp de Tarragona per primer cop

La IX Viquimarató se celebra del 18 al 25 de novembre i se centra en el món cinematogràfic

La Secretaria de Política Lingüística del Departament de Cultura, l’Amical Wikimedia i el Servei Lingüístic i de Publicacions de la URV organitzen una nova edició de la Viquimarató aquest divendres i fins al 25 de novembre. Enguany, dedicada al cinemaels participants redactaran, ampliaran i corregiran articles sobre peŀlícules i sèries de la Viquipèdia. I també en podran traduir a altres llengües.

De nou, la Viquimarató s’allargarà set dies i a les xarxes es podrà seguir amb l’etiqueta #ViquiLlengua7x7. Al Camp de Tarragona, en el primer dia, la sessió serà presencial, i en la resta, virtuals. Com a novetat, la sessió presencial l’acollirà per primer cop Llengües URV al CRAI del campus Catalunya de la URV, de les 6 del vespre a les 11 de la nit.

Els participants hi podran assistir amb el seu ordinador portàtil, però si no en disposen el CRAI els en deixarà. La sessió començarà amb un viquitaller per aprendre a editar la Viquipèdia (també se’n pot aprendre en aquest vídeo, a partir del minut 10, o en aquests d’un minut). També s’oferirà un sopar fred a tothom i un detall. Per a més informació, els participants es poden adreçar a sttarragona.cultura@gencat.cat.

Concurs per als participants més actius i suport a les entitats

D’altra banda, és la primera edició en què s’organitza un sorteig per a tothom i un concurs per als participants més actius. Els premis inclouen una subscripció anual a FilminCat, peŀlícules en suport físic, llibres i marxandatge (bosses, samarretes, cantimplores…). Per comptar la seva aportació, els voluntaris que hi participin individualment hauran de seguir les indicacions que se’ls donarà des de la Viquimarató.

També s’ofereix suport tècnic a totes les entitats (cineclubs, instituts, associacions, etc.) que estiguin interessades a fer activitats presencials. Aquestes entitats poden organitzar un viquitaller presencial o coordinar-se per completar determinades àrees de coneixement: un gènere preferit, els professionals de cinema de la comarca, etc.

La Viquimarató de la Llengua Catalana s’organitza cada any des del 2013. Compta amb el suport dels governs i altres organismes dels territoris de parla catalana des del 2020: Govern d’Andorra, Govern d’Aragó, Govern de les Illes Balears, Generalitat de Catalunya, Generalitat Valenciana, Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Itàlia i Oficina Pública de la Llengua Catalana a Perpinyà.

Cal destacar que a la Viquipèdia la llengua catalana se situa entre les primeres llengües del món, tant pel que fa a la qualitat dels articles com pel que fa a la quantitat.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*