29/07/2016

120 estudiants d’ESO i batxillerat han fet estades científiques a la URV aquest juliol

Estudiants de primer de batxillerat i de 4t d’ESO procedents de diferents ciutats de l’Estat espanyol han passat durant aquest juliol per la URV per participar en una nova edició dels Campus Científics d’Estiu. Per torns d’una setmana, han fet immersions en temes científics i tecnològics

Pràctiques de cromatografia del taller de Química per a un món més sostenible.

En grups de trenta per setmana, els estudiants de 4t d’ESO i de 1r de batxillerat han pres part d’un dels quatre tallers científics que s’han proposat: “Energia: passat, present i futur” de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química (ETSEQ); “Química per un món més sostenible “ de  a la Facultat de Química; Evoluciona! organitzat per  l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES),  i TIC-TAC Robot, de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE).

Taller Evoluciona, impartido por investigadores del IPHES.
Taller Evoluciona, impartit per investigadors de l’IPHES.
Taller sobre l'energia.
Taller sobre l’energia.

 

Durant quatre dies  els alumnes han treballat amb professors universitaris al matí i amb professors d’ensenyament secundari a la tarda, amb els que han preparat els treballs que presenten cada divendres on recullen els coneixements que han adquirit durant la setmana. A banda de participar en aquesta experiència científica, els participants, procedents de tot l’Estat, han pres part en activitats socials i lúdiques que s’organitzen durant la seva estada.

Els Campus Científics d’Estiu  van començar el 4 de juliol.  Els dos primers torns han estat adreçats a estudiants de 1r de batxillerat, i els dos darrers, a alumnes de 4rt d’ESO.  Durant la seva estada han fet sortides a diferents empreses, per veure la part pràctica dels temes dels que es tracten a l’aula, i  a les coves de l’Espluga, en cas del taller de prehistòria.

Poniendo en práctica los conocimientos del taller de robótica.
Posant en pràctica els coneixements del taller de robòtica.
Pràctica de cromatografia al taller sobre química.
Pràctica de cromatografia al taller sobre química.

La Universitat Rovira i Virgili ha participat en l’organització d’aquests Campus Científics d’Estiu, dirigits als estudiants matriculats en centres escolars espanyols. Per optar a una de les places disponibles-1.920 en total- els candidats han de tenir una nota mitjana igual o superior a 7,5 en el curs acadèmic anterior a la convocatòria. El programa l’impulsa el Ministeri d’Educació i la Fundación Española Para la Ciencia y la Tecnología (FECYT), amb col·laboració de l’Obra Social “la Caixa”. En aquesta edició hi ha pres part universitats de tot l’Estat que pertanyen a 16 Campus d’Excel·lència Internacional.

A banda d’aquests campus, durant aquest juliol la Universitat ha organitzat també l’EstiURV amb set tallers programats per estudiants d’ESO i de batxillerat de les comarques de Tarragona. S’han fet la segona setmana de juliol i ha reunit 130 alumnes.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*