04/07/2016

Arrenca una nova edició dels Campus Científic d’Estiu amb el primer grup d’estudiants de batxillerat

29 estudiants de primer de batxillerat procedents de diferents ciutats de l’Estat han començat aquest dilluns els tallers científics a la URV. Es tracta d’una nova edició dels Campus Científics d’Estiu que d’ara i fins al 30 de juliol portarà 120 alumnes en estades d’una setmana que faran una immersió en temes científics i tecnològics a través de quatre tallers

El primer grup de participants han començat els tallers aquest dilluns, 4 de juliol.

Aquest dilluns han començat els primers quatre tallers científics en els quals hi participen 29 estudiants de batxillerat. Cada estudiant ha pogut triar un taller que farà durant una setmana. En aquesta edició són: “Energia: passat, present i futur” de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química (ETSEQ); “Química per un món més sostenible “ de  a la Facultat de Química; Evoluciona! organitzat per  l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES),  i TIC-TAC Robot, de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE). Aquest dilluns els alumnes han començat a treballar amb els professors universitaris al matí i amb els d’ensenyament secundari a la tarda, amb els que comencen a preparar el treball que presentaran el divendres.

La Vicerectora de Docència, Estudiants i Comunitat Universitària i els responsables dels quatre tallers, durant l'acte de benvinguda al primer grup de participants.
La Vicerectora de Docència, Estudiants i Comunitat Universitària i els responsables dels quatre tallers, durant l’acte de benvinguda al primer grup de participants.

Els Campus Científics d’Estiu s’organitzen en quatre torns d’una setmana cadascun. Els dos primers torns estan adreçats a estudiants de 1r de batxillerat, i els dos darrers, a alumnes de 4rt d’ESO.  A més dels tallers, durant la seva estada també faran sortides a diferents empreses, per veure el treball pràctic dels temes dels que es tracten a l’aula, o a les coves de l’Espluga, en cas del taller de prehistòria. També participaran en activitats culturals i lúdiques. Els joves, procedents de tot l’Estat, viuen en un entorn universitari i d’investigació, convivint entre ells en un intercanvi cultural i personal. Es tracta d’una experiència científica en la qual treballen en equip i al costat de professors i investigadors que els ajuden a potenciar les seves capacitats.

El primer grup d'estudiants procedents de diferents ciutats espanyoles, durant l'acte de benvinguda.
El primer grup d’estudiants procedents de diferents ciutats espanyoles, durant l’acte de benvinguda.

La Universitat participa en l’organització d’aquests Campus Científics d’Estiu, dirigit als estudiants matriculats en centres escolars espanyols. El programa està impulsat pel Ministeri d’Educació i la Fundación Española Para la Ciencia y la Tecnología (FECYT), amb col·laboració de l’Obra Social “la Caixa”, i hi prenen part universitats de tot l’Estat que pertanyen a 16 Campus d’Excel·lència Internacional. Per tal d’optar a una de les places disponibles-1.920 en total- els candidats han de tenir una nota mitjana igual o superior a 7,5 en el curs acadèmic 2014-15.

Més informació: http://www.ceics.eu/ca/campuscientifico2016

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*