26/06/2020

Bruna Sánchez guanya el segon premi del concurs Presenta la teva tesi en 4 minuts

La doctoranda ha representat la URV a la final catalana amb un monòleg sobre l'estudi computacional de les reaccions mecanoquímiques

La doctoranda de la URV i de l’ICIQ Bruna Sánchez ha obtingut el segon premi, dotat amb 2.000 euros, a la final catalana del concurs “Presenta la teva tesi en 4 minuts”, que es va fer dijous i en la que van participar estudiants de doctorat de totes les universitats catalanes. En primer lloc va quedar la representant de la UIC, Anna Fosch, i el premi del públic va ser per a Fabiola Cavalie, de la UPC. Es tracta d’una final inèdita, ja que per primera vegada totes les finalistes han estat dones. El concurs, organitzat per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, s’ha celebrat a Barcelona de forma presencial però a porta tancada.

Bruna Sánchez, que fa la seva recerca a l’Institut Català d’Investigació Química, ha titulat el seu monòleg “Estudi computacional de les reaccions mecanoquímiques”, que té per objectiu establir teòricament les similituds i diferències entre aquestes reaccions i la química clàssica en solució. Amb la seva recerca, que fa en el marc del programa de doctorat de Ciència i Tecnologia Química de la URV, vol contribuir a dissenyar una metodologia per estudiar les reaccions mecanoquímiques computacionalment i utilitzar aquest mètode per ajudar a un desenvolupament més ràpid d’aquesta alternativa sostenible.

Foto de grup de les concursants finalistes amb responsables de la Fundació Catalana per a la Recerca. Foto: FCRI

El concurs Presenta la teva tesi en 4 minuts té per objectiu als estudiants de doctorat, de qualsevol disciplina científica, el repte d’explicar la seva recerca durant un temps màxim de 4 minuts amb un llenguatge senzill i fàcilment comprensible, per a un públic general.

 

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*