29/02/2024

La Unitat de comunicació i divulgació de la ciència de la URV rep la Distinció al Mèrit Científic

L’Ajuntament de Tarragona atorga aquest reconeixement per la tasca de ComCiència en fomentar i augmentar l’interès de la ciutadania envers la ciència, la tecnologia, el coneixement i la innovació i per despertar vocacions científiques

D'esquerra a dreta, Jaume Ballesté, Jesús Jordi, Cristina Mallo i Montse Cartañà.

L’Ajuntament de Tarragona ha atorgat aquest dimecres una de les distincions al Mèrit Científic de la ciutat a la Unitat de comunicació i divulgació de la ciència de la URV, ComCiència. El lliurament de diplomes s’ha fet en un acte públic que ha tingut lloc a l’Antiga Audiència de Tarragona i ha estat presidit per l’alcalde de la ciutat, Rubén Viñuales. Per part de la URV hi han assistit el rector Josep Pallarès juntament amb diversos membres de l’equip de govern així com les persones que formen l’equip de ComCiència.

A l’hora d’atorgar la distinció, la consellera de Cultura i Festes de l’Ajuntament, Sandra Ramos, ha posat en valor els projectes impulsats des de ComCiència des dels 10 anys de la seva creació, que contribueixen a “fomentar i augmentar l’interès de la ciutadania envers la ciència, la tecnologia, el coneixement i la innovació”. D’entre les activitats que s’organitzen a la Unitat, n’ha destacat algunes com la Nit Europea de la Recerca, projectes com Castells de Ciència o Aperitius de Ciència i cicles com el de La ciència del vi, així com aquelles iniciatives que ajuden a crear referents femenins i despertar vocacions científiques entre les noies.

El vicerector de Política Científica i Projectes Interdisciplinaris de la URV, Urbano Lorenzo, ha  posat en relleu la importància de què la Universitat compti amb un altaveu que faci la funció de traduir el coneixement científic a un llenguatge entenedor i comprensible per la ciutadania, que és una de les feines que es fan a ComCiència. En aquest sentit, ha ressaltat el treball de la Unitat a l’hora de comunicar els resultats de les recerques que es fan a la URV per fer-los més accessibles i també ha reiterat la importància d’organitzar activitats divulgatives que apropen la ciència a la societat.

10 anys al mapa de cultura científica de España

De la seva banda, Montse Cartañà, responsable de comunicació de la URV i qui va crear la Unitat fa deu anys, va recordar que, des dels seus inicis, ComCiència és una Unitat de Cultura Científica i de la Innovació (UCC+I) acreditada per la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT), i això “situa Tarragona i la URV al mapa de la xarxa d’UCC+I, que s’han convertit en les principals agents de difusió i divulgació de la ciència i la innovació a l’Estat espanyol i un servei clau per millorar i incrementar la formació, la cultura i els coneixements científics de la ciutadania”. Cartañà també va incidir en la importància de fer entendre la ciència a les persones per contribuir a tenir una societat més crítica i informada en base a evidències científiques.

Durant l’acte també es van lliurar altres reconeixements. El doctor Juan Bautista Cubells Fuente també va rebre la distinció al Mèrit Científic; i el doctor Agustí Tarrés Roure, l’Associaació Todos en Azul i l’Associació Mediambiental la Sínia van rebre el diploma de reconeixement pel Mèrit Cívic.

Print Friendly, PDF & Email

2 replies

  1. Arantxa |

    L’enhorabona a la Unitat de ComCiència per la feinada que feu i per la dedicació!! Sou unes cracs, i uns cracs també!!

  2. Montse Olivé |

    L’enhorabona, companys del Gabinet de Comunicació i Màrqueting!!

Comenta

*