18/03/2019

CreatSens Health rep 50.000 euros per desenvolupar la plataforma de gestió personalitzada de la funció renal

Ha superat la primera fase de la convocatòria europea SME Instrument adreçada a Pimes i empreses emergents

Els cinc membres de Creatsens Health, amb un dels dispositius per al control de paràmetres bioquímics.

Desenvolupar una nova plataforma per a la gestió personalitzada de la funció renal, que descentralitza l’anàlisi dels biomarcadors amb nous sistemes de diagnòstic. És a dir, els trasllada de l’hospital a la casa del pacient, amb la qual cosa, es genera un estalvi de temps en els professionals de la salut i tampoc es requereixen fer tants anàlisis als pacients.  Aquest és el projecte que Creatsens Health, l’empresa derivada de la URV ha presentat a la convocatòria SME Instrument, una convocatòria competitiva a través de la qual han obtingut 50.000 euros de subvenció que els permeten analitzar la viabilitat del projecte i del seu model de negoci associat.

Aquesta convocatòria s’adreça a les petites i mitjanes empreses i a les empreses emergents. La taxa d’èxit d’aquesta convocatòria és únicament del 10% i únicament les propostes de gran qualitat tenen possibilitats de ser finançades. El fet de superar aquesta fase, a més, els permet presentar-se amb una estructura més definida a la segona el proper octubre amb la que poden obtenir des de mig milió a dos milions i mig d’euros. Les activitats finançades en la fase 2 són per al prototipatge,  disseny, verificació de rendiment, proves, demostració o desenvolupament de línies pilot entre d’altres activitats destinades a aportar innovació a la preparació i maduresa de la inversió per a sortir al mercat.

L’empresa CreatSens, liderada per Adrià Maceira, està enfocada a controlar el progrés de la malaltia renal crònica  a través d’eines tecnològiques d’última generació que permetin mesurar paràmetres rellevants per als pacients, d’una forma molt més senzilla a l’actual. El seu producte se centra en la creació d’un dispositiu mèdic de paper capaç de mesurar nivells de creatinina i potassi, dos biomarcadors clau en el desenvolupament d’aquesta malaltia, a través d’una gota de sang.

La visió de CreatSens Health és que la informació generada pel dispositiu de mesura es pugui seguir a partir d’un dispositiu mòbil com un telèfon intel·ligent o una tauleta, al consultori mèdic o a la casa del pacient. La tecnologia desenvolupada permetria la generació descentralitzada i en temps real d’informació clínica rellevant, que ajudaria a l’especialista mèdic en la seva presa de decisions i podria contribuir a optimitzar els recursos del sistema sanitari.

La Universitat Rovira i Virgili a través de la seva Unitat de Valorització i Comercialització, que compta amb el suport de ACCIÓ i la Càtedra sobre el Foment de la Emprenedoria i la Creació d’empreses, va impulsar la creació de la spin-off CreatSens Health SL.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*