29/09/2021

El Govern incorpora el catedràtic Àlex Arenas com a vocal del nou Comitè Científic Assessor de la covid-19

Aquest òrgan, format per més d'una trentena de persones expertes en diferents disciplines, treballarà amb independència de criteri a l'hora d'emetre assessorament tècnic en l'abordatge de les estratègies per lluitar contra la pandèmia

El Departament de Salut i la Secretaria de Salut Pública de la Generalitat han creat el Comitè Científic Assessor de la covid-19. Es tracta d’un òrgan format per persones expertes al país que assessoraran en les diferents accions de control de la pandèmia. El catedràtic del Departament d’Enginyeria Informàtica i Matemàtiques de la URV Àlex Arenas és una de les 32 persones que han passat a formar part d’aquest comitè, i entre les seves funcions hi ha la d’emetre recomanacions i propostes sota el seu criteri científic. La cap de servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, Magda Campins, en serà la presidenta.

Aquest nou comitè el formen professionals de prestigi en els camps de sanitat, medicina, dades complexes, ciències de la salut i ciències socials, jurídiques i econòmiques. Totes les persones integrants han estat nomenades per un període de tres anys i no percebran cap prestació econòmica per aquesta tasca. Amb la diversitat de perfils que formen aquest comitè es vol garantir la seva independència i una composició prou àmplia per assegurar que puguin contribuir a dur a terme l’activitat assessora des del seu coneixement científic.

El comitè s’estructurarà en comissions de treball i també actuarà en sessions plenàries. Es preveu que es reuneixi com a mínim una vegada per trimestre de forma ordinària, i en sessió extraordinària sempre que ho requereixi la persona que ocupi la conselleria de salut o la secretaria de salut pública.

La creació d’aquest comitè s’avé amb els consells de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), que ha assenyalat com a bona pràctica per als governs en la gestió de la pandèmia, el fet de comptar amb un comitè científic assessor de caràcter independent.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*