27/07/2015

En el curs 2015-16 arriben els primers estudiants xinesos de Taiwan a estudiar a la URV

La Universitat continua ampliant i intensificant les relacions acadèmiques amb universitats de la Xina. S'ha signat un nou conveni marc de col·laboració, ara entre la URV i Wenzao Ursuline University, de Taiwan. El dilluns, 27 de juliol, l'han firmat la rectora Shieu-Ming Chou i el rector Josep Anton Ferré, en un acte al rectorat. Alumnes d'aquesta universitat vindran a la URV en el curs 2015-16 per seguir el curs universitari de Llengua Espanyola

Els dos rectors durant la signatura del conveni, acompanyats pel vicerector de la URV Josep Pallarès.

Wenzao Ursuline University és una universitat catòlica privada (1966) ubicada a Kaohsiung, la segona ciutat en importància de l’illa xinesa de Taiwan després de la capital Taipéi. És l’única universitat de l’illa dedicada exclusivament a l’ensenyament de llengües i àmbits de coneixement relacionats, i compta amb 9.000 estudiants. Com a resultat d’un contacte previ i d’una visita de representants del Centre d’Estudis Hispànics de la URV a aquesta universitat en aquest curs 2014-15, una delegació d’aquesta universitat encapçalada per la rectora ha visitat la URV.

El conveni marc obre la porta a treballar a la col·laboració en intercanvi en els àmbits de la docència, de la recerca, dels estudiants i de personal administratiu i suport tècnic. Així ambdues universitats poden acceptar estudiantat, personal investigador, docent i de suport tècnic de l’altra institució; col·laborar en programes d’àmbit científic o tècnic d’interès per a ambdues parts; intercanviar documentació i informació i establir fòrmules d’ajut al personal a través de la concessió de beques d’estudi i recerca.

La delegació que ha fet la visita l’han format, a més de la rectora Peter Yao-tang Lin, el vicedirector de l’Oficina d’Assumptes Acadèmics, Peter Yao-tang Lin, la directora del Departament d’Espanyol, Pi-Chiao Lui, la directora de l’Oficina de Relacions Internacionals Kit Lam i Lucía Jinyun Yang, professora d’espanyol. Per part de la URV, han acompanyat el rector Josep Pallarès, vicerector de Política Acadèmica i de Personal Docent i Investigador, Esther Forgas, directora del Centre d’Estudis Hispànics, i Àngel Urquizu, coordinador de l’oferta formativa en llengua espanyola i negocis.

Foto de conjunt de la delegació de Wenzao Ursuline University amb els representants de la URV.
Foto de conjunt de la delegació de Wenzao Ursuline University amb els representants de la URV.

En el proper curs 2015-16 arribaran els primers estudiants taiwanesos per fer el Curs Universitari de Llengua Espanyola i Cultura, o el Curs universitari de Llengua Espanyola i Negocis. Són estudiants de grau que es desplacen a Tarragona per fer un curs complet dels seus estudis a la URV.

Enguany, a la URV han estudiat un total de 117 estudiants d’aquell país, procedents de nou universitats. En el curs 2015-16 es compleix el 10è aniversari de la presència d’estudiants xinesos a la URV. El Centre d’Estudis Hispànics de la URV coordina l’oferta formativa d’espanyol per a estrangers i la Fundació URV gestiona l’estada dels estudiants xinesos a la Universitat.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*