12/03/2021

Estudien quin perfil tenen les persones que incompleixen les restriccions sanitàries vinculades a la pandèmia

Les respostes que s’obtinguin a partir d’un qüestionari anònim ajudaran a desenvolupar estratègies de prevenció dirigides específicament a aquest sector de la ciutadania. Un grup investigador dels departaments de Psicologia i Pedagogia de la URV impulsa aquesta recerca

Distància, mans, mascareta, tocs de queda, restriccions de mobilitat, limitació de persones a les reunions… fa un any que la ciutadania conviu amb totes aquestes mesures adoptades pels governs amb l’objectiu de contenir la pandèmia. Tot i la seva importància, s’han observat constants exemples d’incompliments per una part de la població. Per aquest motiu un grup investigador dels departaments de Psicologia i Pedagogia de la Universitat Rovira i Virgili liderat per Fàbia Morales, ha volgut posar el focus sobre aquestes persones que se salten aquestes normes i intentar conèixer quin és el seu perfil. Per això han elaborat un qüestionari en línia, anònim i accessible a tothom, amb l’objectiu d’aconseguir aquesta informació. Els resultats que se n’obtinguin permetran poder dissenyar estratègies de prevenció que estiguin específicament dirigides a aquest sector de la ciutadania tenint en compte les seves característiques.

Degut a la novetat de la situació de viure durant un any en pandèmia, aquest aspecte està molt poc estudiat a l’Estat espanyol. L’enquesta, que avalua diferents aspectes personals i socials, s’està difonent a través de les xarxes, i el grup investigador espera arribar com a mínim a obtenir 3.000 respostes per poder comptar amb una mostra prou gran, heterogènia i representativa per continuar amb la recerca.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*