02/08/2019

Estudien si l’all negre redueix els nivells de colesterol “dolent”

Es necessiten 60 voluntaris majors de 18 anys amb colesterol elevat per aquest estudi del grup de recerca NFOC-Salut de la URV a través d'Eurecat. L’objectiu és avaluar la relació entre el consum d’un extracte concentrat d’all negre i els nivells de colesterol LDL

36149045 - black garlic bulbs and cloves on white background

El Grup d’Investigació en Nutrició Funcional, Oxidació i Malalties Cardiovasculars (NFOC-Salut) del Departament de Medicina i Cirurgia de la Universitat Rovira i Virgili a través del centre tecnològic Eurecat i de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus han llançat una crida amb l’objectiu de trobar 60 voluntaris per a participar en un estudi destinat a avaluar l’efecte de la ingesta diària d’un extracte d’all negre amb una concentració de compostos bioactius sobre els nivells del colesterol LDL, conegut com a colesterol “dolent”.

La recerca estudiarà aquest efecte en individus amb hipercolesterolèmia moderada, és a dir, amb un nivell de colesterol LDL superior als 115 mg/dL, mitjançant un seguiment nutricional, que consistirà en visites cada tres setmanes durant tres mesos. A les visites es realitzarà un seguiment de la dieta, del consum del producte i es realitzarà una analítica sanguínia.

Les persones interessades en participar només hauran d’anar a una visita de preselecció per poder comprovar si presenten els criteris d’inclusió a l’estudi. En aquest sentit, els voluntaris no han de presentar anèmia, diabetis, glucèmia alterada ni un índex de massa corporal superior a 35 kg/m2. A més, cal que no tinguin un hàbit de tabaquisme actiu ni que estiguin prenent medicació ni suplements dietètics i que no presentin malalties gastrointestinals cròniques.

L’estudi de recerca es duu a terme a les dependències de la Unitat de Nutrició i Salut d’Eurecat, situades davant de l’Hospital Sant Joan de Reus. A l’estudi hi participa el Grup d’investigació NFOC-Salut de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat Rovira i Virgili.

En cas de no complir els requisits establerts per aquesta recerca, es duen a terme altres estudis, per als quals també es requereixen voluntaris, de manera que poden quedar inscrits per a futures ocasions.

S’ha habilitat el correu electrònic estudis@eurecat.org i el telèfon 636 944 723 per aquelles persones interessades en prendre-hi part.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*