24/03/2023

Èxit de la primera Festa Major de la URV

Figa Flawas, JazzWoman i DJ Ceba han posat punt final a la jornada festiva que ha aplegat centenars de persones

Estudiants als concerts de final de festa de la primera edició de la Festa Major de la URV.
Estudiants als concerts de final de festa de la primera edició de la Festa Major de la URV.

La URV tanca la seva Festa Major amb gran èxit de participació en totes les activitats celebrades aquest dijous 23 de març. L’esdeveniment va tenir lloc als jardins del Camp de Mart de Tarragona i va comptar amb una desena d’actes oberts a la comunitat universitària. Centenars de persones van gaudir d’activitats com el micro obert, el vermut electrònic o la paellada. La jornada festiva va començar amb l’arribada d’estudiants i personal de tots els campus de la Universitat, que van ser rebuts per una xaranga a la plaça de la Conscòrdia, i va culminar amb les actuacions de Figa Flawas, JazzWoman i DJ Ceba a la nit.

De Tarragona, Tortosa, Vila-seca, Reus, el Vendrell i Vilafranca, la comunitat URV s’aplegava al campus Catalunya a mig matí d’ahir, des d’on van pujar en cercavila amb la xaranga Pujats de To fins als jardins del camp de Mart. La festa havia començat, especialment amb la implicació dels estudiants, que van vestir-se amb samarretes que els identificaven amb els seus estudis. Els Pataquers, la colla castellera de la Universitat, van unir-s’hi amb un pilar i, tot seguit, la música amenitzada per DJ Trapella va donar el tret de sortida al vermut electrònic.

La festa va començar amb la Xaranga Pujats de To, que van conduir els participants des del campus Catalunya fins al Camp de Mart.
La festa va començar amb la Xaranga Pujats de To, que van conduir els participants des del campus Catalunya fins al Camp de Mart.

Els exestudiants i influenciadors Aida Roca, “La Filòloga de Guàrdia”, i Albert Pagà, “Berti”, van ser els pregoners d’aquesta festa conduïda per tres presentadors en representació dels tres col·lectius de la Universitat: conduïts per Mohamed Boulaich, estudiant; Meritxell García, PAS, i Toni Pérez-Portabella, PDI. La Filòloga de Guàrdia i Berti van fer una mirada enrere, amb un repàs pels seus anys a la URV, i van arrencar els aplaudiments dels estudiants de totes les disciplines en recordar els tòpics associats a cada ensenyament. També van reivindicar les varietats dialectals del català i van recordar que la URV les enllaça totes.

Berti i la Filòloga de guàrdia, pregoners de la festa.
Berti i la Filòloga de guàrdia, pregoners de la festa.

Tots dos van coincidir: “Hem de reivindicar que aquesta és la nostra festa”. Com Pau Ricomà, l’alcalde de Tarragona, i Josep Pallarès, rector de la URV, que van fer una arenga a “xalar” i gaudir de la festa que pretenia ser un punt de trobada de totes les persones que formen part de la comunitat universitària.

Pau Ricomà, alcalde de Tarragona, Josep Pallarès, rector de la URV, a l'escenari principal amb els presentadors.
Pau Ricomà, alcalde de Tarragona, Josep Pallarès, rector de la URV, a l’escenari principal amb els presentadors.

Les ganes de retrobar-se dels estudiants, el personal d’administració i serveis i el personal docent i investigador ja s’havien fet paleses força dies abans, quan es van exhaurir el miler de tiquets que es van posar a la venda per dinar a la paellada popular i obtenir el got de la Festa Major.

Es van servir un miler de racions de paella.
Es van servir un miler de racions de paella.

En acabar de dinar, va ser el torn de la fira i dels jocs. Associacions d’estudiants, Tarragona Jove, el Club d’Escacs Tarragona i serveis universitaris com el Centre Internacional i Llengües URV van tenir l’ocasió de donar-se a conèixer a la comunitat. També van poder participar al concurs del Paraulògic, del Servei de Llengües, i un concurs d’avions de paper, del Centre Internacional i l’aliança d’universitats europees Aurora, de la qual forma part la URV. A més a més, durant tota la festa va estar actiu el punt lila. Paral·lelament, es va celebrar el bingo a càrrec del col·lectiu d’estudiants Alma Mater.

Fira de jocs i associacions.
Fira de jocs i associacions.

A la tarda, els estudiants amb vocació més artística van mostrar les seves habilitats al Micro Obert, que va comptar amb vuit actuacions musicals, de dansa i de teatre. La valoració del jurat i una votació popular van atorgar el primer, segon i tercer lloc d’aquest concurs de talents a Perla Seguro, estudiant de Publicitat i Relacions Públiques, Saray Queralt, estudiant de Filologia Catalana, i Jenny Stephanie Castillo, estudiant del Màster de Comunicació Estratègica. Van endur-se un lot de productes de marxandatge de la URV.

Laia Martí López, estudiant de l'ETSA, va ser una de les participants al Micro Obert.
Laia Martí López, estudiant de l’ETSA, va ser una de les participants al Micro Obert.

El tancament de la festa va arribar de la mà del duo vallenc Figa Flawas, que van arrencar el reconeixement del públic amb cançons com “Xuculatina” i “Que no s’acabi”, amb la seva combinació d’estils, entre el pop i els gèneres urbans i llatins.

Actuació de Figa Flawas, caps de cartell de la Festa Major de la URV.
Actuació de Figa Flawas, caps de cartell de la Festa Major de la URV.

Els Figa Flawas van precedir la cantant valenciana JazzWoman, que a ritme de hip hop va elevar encara més els ànims, fins arribar a la sessió de l’exestudiant Joel Reche, DJ Ceba, que va posar punt final a la jornada festiva per al record.

JazzWoman, a l'actuació de l'escenari principal de la festa.
JazzWoman, a l’actuació de l’escenari principal de la festa.

La Festa Major de la URV ha comptat amb la coorganització de l’Ajuntament de Tarragona, la col·laboració de l’Associació Cultural Anima’t i el col·lectiu d’estudiants Alma Mater, i el suport d’Estrella Damm. Els col·lectius que vulguin aportar idees i suggeriments de millora per a la propera edició poden fer-ho al correu electrònic de la Comissió de Festa Major.

Centenars de persones van aplegar-se al Camp de Mart des del matí fins a la nit.

Galeria d’imatges

 

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*