04/12/2018

La catedràtica Manola Brunet rep el Premi a la Personalitat Ambiental de l’any

Li ha atorgat l'empresa Ecovidrio, en reconeixement a la seva trajectòria en favor de la preservació del medi ambient, la seva tasca docent i el seu compromís social

Manola Brunet ha rebut el premi que cada any atorga l’empresa Ecovidrio a la personalitat ambiental de l’any en la XIX edició d’aquests guardons. L’empresa, que s’encarrega del reciclatge del vidre a l’Estat, va lliurar el premi a la investigadora el 22 de novembre en reconeixement a la seva trajectòria en favor de la preservació del medi ambient a través de l’estudi del clima, la seva tasca docent, el seu compromís social i la inspiració que suposa per als joves científics.

Brunet és catedràtica de Geografia de la URV, directora del Centre de Canvi Climàtic i professora visitant de la Unitat de Recerca Climàtica de la Universitatt d’Ànglia de l’Est (Norwich, Regne Unit). És una experta internacional reconeguda en reconstrucció instrumental del clima i la seva anàlisi en diferents escales espaciotemporals. Ha analitzat de forma pionera el canvi a llarg termini de la temperatura de l’aire a l’Espanya peninsular i ha contribuït a avaluar globalment i regionalment com els extrems climàtics estan canviant en un món més càlid. Aquest 2018 ha estat la primera dona nomenada presidenta de la Comissió de Climatologia de l’Organització Meteorològica Mundial i ha estat distingida amb la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic.

És, a més, una reconeguda experta internacional en reconstrucció instrumental i anàlisi climàtic. Des de l’any 2001 forma part de la CIC, on en 2005 va ser designada copresidenta del grup dedicat a la vigilància i l’anàlisi del clima.

Ecovidrio és una entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclat dels residus d’envasos de vidre a Espanya. En anteriors edicions d’aquests premis ha reconegut Jane Goodall, missatgera de la pau de les Nacions Unides, com a una de les dones més influents del segle XXI per les seves investigacions sobre primats, el seu activisme mediambiental i la protecció dels ecosistemes, o també al Xef de la mar Ángel León i a National Geographic, entre d’altres.

Print Friendly, PDF & Email

1 comentari

  1. Xavier Sabaté |

    Molt, molt merescut. Enhorabona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*