12/07/2021

La Network Science Society reconeix la física Marta Sales-Pardo per la seva recerca sobre xarxes

La investigadora del Departament d'Enginyeria Química de la URV ha estat la primera dona d'una universitat catalana i de l'Estat espanyol nomenada fellow d'aquesta societat científica

Marta Sales-Pardo, professora agregada del Departament d’Enginyeria Química de la URV, ha estat escollida com a sòcia -Fellow member- de la Network Science Society (NetSci) “per les seves contribucions a la comprensió de l’organització de xarxes a gran escala i al desenvolupament de models generatius i metodologies d’inferència per a xarxes complexes”. Aquesta societat científica reconeix cada any un màxim de set persones expertes en investigació que han fet contribucions rellevants al camp de les xarxes complexes i a la comunitat investigadora en xarxes. Sales ha estat la primera dona d’una universitat catalana (i de tot l’Estat) a la qual li atorguen aquest reconeixement.

La investigadora es va graduar en Física a la Universitat de Barcelona, on també va fer un doctorat de Física Estadística. Posteriorment li van atorgar una beca Fullbright a la Northwestern University (EUA), on va començar a treballar en temes de xarxes complexes: “El meu interès era veure com podíem extreure informació de grans quantitats de dades que es podien representar en forma de xarxes trobant una manera de representar-les de manera resumida”, explica.

L’any 2009 va començar a treballar com a professora agregada a la URV, on va engegar el Laboratori de Ciències i Enginyeria de Sistemes Emergents, amb l’investigador ICREA a la URV Roger Guimerà. Durant els últims anys s’ha dedicat sobretot a treballar en el desenvolupament de metodologies basades en la inferència bayesiana per a l’anàlisi i la predicció de dades. Els seus treballs han estat un referent al món de les xarxes, amb publicacions en revistes influents com Science, Science Advances, Proceedings of the National Academy of Sciences o Physical Review X.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*