12/11/2020

La Setmana de la Ciència arrenca el 13 de novembre i s’allarga dues setmanes per coincidir amb la Nit Europea de la Recerca

S’ha organitzat una sessió de tallers científics virtuals en directe i altres activitats impulsades pel Campus Extens de la URV. Tot i que es farà amb restriccions, se segueix organitzant la Ruta científica Antoni de Marti i Franquès

L’organització de la Setmana de la Ciència ve marcada enguany per la pandèmia i per la seva coincidència amb la nit Europea de la Recerca. Aquest esdeveniment anual de divulgació de la ciència celebra enguany els 25 anys i durant uns dies s’organitzen activitats amb l’objectiu de fomentar l’interès de la societat per la ciència i el coneixement, i d’ensenyar els darrers avenços científics i tecnològics de manera atractiva i propera.

Enguany la Setmana de la Ciència al Campus Extens ofereix tallers i activitats principalment virtuals tot i que, si la situació ho permet, n’hi haurà de presencials. Així, es farà una sessió en directe -en línia- de tallers científics en què les investigadores del Repte Experimenta estaran al laboratori i els participants, des de casa, podran anar seguint les activitats amb materials que podran tenir preparats amb antelació. A Cambrils i a Montblanc s’han programat activitats presencials amb aforament reduït.

Moltes de les activitats habituals de la Setmana de la Ciència a les comarques de Tarragona no se celebraran enguany a causa de la pandèmia, però  se’n faran moltes d’altres relacionades amb la Nit Europea de la Recerca, en aquest cas de manera virtual.

Sí que s’ofereix la ruta científica Antoni de Martí i Franquès, que apropa la figura d’aquest químic català que tenia el seu laboratori a Tarragona, que es durà a terme amb els centres educatius que l’han reservat, sempre que les condicions sanitàries del moment ho permetin.

Part d’aquestes activitats estan finançades per la Fundación Española para la Ciencia y la TecnologíaMinisterio de Ciencia, Innovación y Universidades i la Diputació de Tarragona.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*