14/10/2020

La Societat Americana d’Òptica distingeix l’investigador Lluís Marsal per les seves contribucions científiques

Ha estat reconegut com a fellow member junt amb un centenar d’investigadors i investigadores de 24 països d’arreu del món

El catedràtic de Tecnologia Electrònica de la URV, Lluís Marsal, ha estat reconegut pels seus èxits en els materials nanoestructurats òptics i fotònics per millorar les interaccions llum-matèria en dispositius optoelectrònics i aplicacions de detecció.

La Societat Americana d’Òptica (OSA) distingeix cada any els membres que han realitzat contribucions científiques i tecnològiques significatives en els camps de l’òptica i la fotònica. Aquest dilluns s’ha fet pública la llista del centenar de seleccionats de la Fellow Class 2021, un llistat de científiques i científics de 24 països d’arreu del món.

Els seleccionats reflecteixen una àmplia gamma d’assoliments en el camp de l’òptica i la fotònica. Els reconeguts se seleccionen en funció de les contribucions més destacades en el camp de l’educació, la investigació, l’enginyeria i la transferència. Tots són membres que han contribuït en avenços importants de l’òptica i la fotònica. L’elecció com a  Fellow és molt competitiva perquè no pot superar 10% del total de membres de la Societat i el nombre elegit cada any es limita a aproximadament el 0,5 % del total actual de membres.

Recerca per aplicacions biomèdiques i energia verda

El catedràtric Lluís Marsal és el responsable del grup de recerca en Sistemes Nanoelectrònics i Fotònics (NePhoS), del Departament d’Enginyeria Electrònica, Elèctrica i Automàtica de la URV. L’any 1994 es va incorporar al Departament i el 2009 va obtenir la plaça de catedràtic d’aquesta Universitat. Els seus interessos de recerca són la nanofotònica, els biosensors, els biomaterials i els dispositius optoelectrònics basats en materials micro-nanoporosos i materials híbrids.  Actualment la seva recerca se centra principalment en tecnologies i dispositius per a aplicacions biomèdiques i d’energia verda.

Marsal és membre del programa de Professors Distingits de l’Electron Devices Society (EDS-IEEE) des del 2008 i membre assessor de diferents conferències i congressos internacionals. També és membre sènior de IEEE Electron Devices Society i la Photonics Society. És professor distingit per la URV i ha estat investigador ICREA Acadèmia.

Els nous reconeguts seran homenatjats a les conferències i reunions de l’OSA al llarg del 2021.

La Societat Americana d’Òptica es va fundar l’any 1916 i és una de les principals societats científiques internacionals en el camps de l’òptica i fotònica. Publica algunes de las principals revistes científiques en aquest camp com Óptica, Optics Letters, Optics Express o Applied Optics.

Print Friendly, PDF & Email

3 replies

  1. Josep Manel RICART PLA |

    Enhorabona! Un reconeixement a un gran talent i un treball intens i intel.ligent!!

  2. Alejandro Rojas Gómez |

    Felicitaciones al Prof. Luís F. Marsal por tan importante reconocimiento. Una vida entera de entrega a la investigación que merece todo el respeto y tan honorable distinción.

  3. Maria Mas |

    Felicitats pel reconeixement Lluis !!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*