14/10/2020

La Societat Americana d’Òptica distingeix l’investigador Lluís Marsal per les seves contribucions científiques

Ha estat reconegut com a fellow member junt amb un centenar d’investigadors i investigadores de 24 països d’arreu del món

Lluís Marsal, catedràtic de tecnologia electrònica de la URV.

El catedràtic de Tecnologia Electrònica de la URV, Lluís Marsal, ha estat reconegut pels seus èxits en els materials nanoestructurats òptics i fotònics per millorar les interaccions llum-matèria en dispositius optoelectrònics i aplicacions de detecció.

La Societat Americana d’Òptica (OSA) distingeix cada any els membres que han realitzat contribucions científiques i tecnològiques significatives en els camps de l’òptica i la fotònica. Aquest dilluns s’ha fet pública la llista del centenar de seleccionats de la Fellow Class 2021, un llistat de científiques i científics de 24 països d’arreu del món.

Els seleccionats reflecteixen una àmplia gamma d’assoliments en el camp de l’òptica i la fotònica. Els reconeguts se seleccionen en funció de les contribucions més destacades en el camp de l’educació, la investigació, l’enginyeria i la transferència. Tots són membres que han contribuït en avenços importants de l’òptica i la fotònica. L’elecció com a  Fellow és molt competitiva perquè no pot superar 10% del total de membres de la Societat i el nombre elegit cada any es limita a aproximadament el 0,5 % del total actual de membres.

Recerca per aplicacions biomèdiques i energia verda

El catedràtric Lluís Marsal és el responsable del grup de recerca en Sistemes Nanoelectrònics i Fotònics (NePhoS), del Departament d’Enginyeria Electrònica, Elèctrica i Automàtica de la URV. L’any 1994 es va incorporar al Departament i el 2009 va obtenir la plaça de catedràtic d’aquesta Universitat. Els seus interessos de recerca són la nanofotònica, els biosensors, els biomaterials i els dispositius optoelectrònics basats en materials micro-nanoporosos i materials híbrids.  Actualment la seva recerca se centra principalment en tecnologies i dispositius per a aplicacions biomèdiques i d’energia verda.

Marsal és membre del programa de Professors Distingits de l’Electron Devices Society (EDS-IEEE) des del 2008 i membre assessor de diferents conferències i congressos internacionals. També és membre sènior de IEEE Electron Devices Society i la Photonics Society. És professor distingit per la URV i ha estat investigador ICREA Acadèmia.

Els nous reconeguts seran homenatjats a les conferències i reunions de l’OSA al llarg del 2021.

La Societat Americana d’Òptica es va fundar l’any 1916 i és una de les principals societats científiques internacionals en el camps de l’òptica i fotònica. Publica algunes de las principals revistes científiques en aquest camp com Óptica, Optics Letters, Optics Express o Applied Optics.

Print Friendly, PDF & Email

3 replies

  1. Josep Manel RICART PLA |

    Enhorabona! Un reconeixement a un gran talent i un treball intens i intel.ligent!!

  2. Alejandro Rojas Gómez |

    Felicitaciones al Prof. Luís F. Marsal por tan importante reconocimiento. Una vida entera de entrega a la investigación que merece todo el respeto y tan honorable distinción.

  3. Maria Mas |

    Felicitats pel reconeixement Lluis !!!!

Comenta

*