28/02/2018

La URV, entre les 450 millors del món en Química segons el rànquing QS

La Universitat Rovira i Virgili entra per primer cop al QS World University Rankings by Subject i ho fa en aquesta disciplina, una de les 48 que analitzen cada any

El QS World University Rankings by Subject 2018 estableix el rendiment de cada universitat en cinc àrees de coneixement: Arts i Humanitats, Enginyeria i Tecnologia, Ciències de la Salut i Medicina, Ciències Naturals i Ciències Socials. Aquesta classificació avalua 48 disciplines en aquesta edició. Per primera vegada en la història d’aquest rànquing, la Universitat Rovira i Virgili entra per formar part i ho fa amb Química, que es troba en la posició 401-450 del món en aquesta classificació. En aquesta disciplina només accedeixen les 500 millors institucions de les 1.130 que s’avaluen.

L’organització Quacquarelli Symonds ha fet pública l’edició 2018 del rànquing aquest dimecres.  Per fer la classificació s’han utilitzat quatre indicadors. Els dos primers són enquestes globals a  acadèmics i ocupadors en què s’avalua la reputació internacional de les institucions. Els altres dos indicadors mesuren l’impacte de la recerca a través de les citacions que reben  les publicacions -l’indicador en què la disciplina de Química a la URV ha tret la puntuació més alta- i l’índex H, que mesura  tant la productivitat com l’impacte de la feina publicada per un científic. Pel que fa al pes dels indicadors en l’establiment de la puntuació global el que en té més és la reputació acadèmica, amb un 40% del global, mentre que els altres tres tenen un pes del 20% cadascun.

Font: QS World University Rankings by Subject 2018.

Per aparèixer a la classificació per disciplina la institució ha d’oferir estudis de grau i postgrau, superar una puntuació mínima en els indicadors de reputació acadèmica i empresarial  i superar, en el cas de Química, les 110 publicacions indexades a Scopus en els darrers cinc anys.

Les universitats més ben posicionades al món en un major nombre de disciplines són la Universitat de Harvard (Estats Units), l’Institut Tecnològic de Massachusetts (Estats Units) i la Universitat d’Oxford (Regne Unit).

Per a més informació: QS World University Rankings by Subject 2018

Print Friendly, PDF & Email