15/06/2021

La URV és l’única universitat catalana que ofereix un mínor en Emprenedoria Social i Objectius del Desenvolupament Sostenible

Els estudiants de grau i màster poden sol·licitar plaça per aquest títol del 28 de juny al 2 de juliol i de l’1 al 15 de setembre

Estudiants de la URV durant una classe.

Els estudiants de la URV podran cursar el mínor Emprenedoria Social i Objectius del Desenvolupament Sostenible, el primer d’aquesta temàtica que ofereix una universitat pública catalana, el proper curs 2021-22. Es tracta d’una formació complementària als continguts curriculars nuclears dels diferents estudis de grau o màster, que constarà en el currículum acadèmic de l’estudiant i podrà acreditar-la per a la seva inserció laboral.

Amb aquesta nova formació, que aporta un títol addicional al grau o al màster, els estudiants de la URV tindran una preparació específica per atendre les exigències d’una societat canviant i per ser sensibles i actius pel que fa a la sostenibilitat i el medi ambient, les problemàtiques socials, les qüestions de gènere i el benestar i la salut.

El mínor en Emprenedoria Social i Objectius de Desenvolupament Sostenible podran cursar-lo els estudiants de qualsevol centre de la Universitat, ja que s’impartirà íntegrament en línia. Cal que sol·licitin plaça del 28 de juny al 2 de juliol i de l’1 al 15 de setembre a través dels tràmits en línia o presentar la sol·licitud a la seu del registre auxiliar. S’obriran 25 places, a les quals tindran prioritat els estudiants de grau. La informació completa i l’accés a la inscripció es pot trobar a la pàgina de matrícula al mínor.

El nou itinerari que llença la URV està format per quatre assignatures: Cultura del Benestar: Salut i Qualitat de Vida; Sostenibilitat i Canvi Climàtic; Eines per l’Emprenedoria; Gènere, Ciència i Canvi Social. Les quatre assignatures sumen 24 crèdits, tot i que algunes d’aquestes poden ser reconegudes per altres de semblants que l’estudiant ja hagi cursat i, en alguns plans d’estudi, es poden cursar com a optatives.

Es tracta d’una formació transversal basada en habilitats socials, com ara l’emprenedoria social, que proporciona a l’estudiantat la capacitat de formular solucions innovadores en àmbits socials i mediambientals. Per això l’itinerari està dirigit a estudiants interessats a formar-se en el canvi d’actituds i valors de la societat d’avui i que volen adquirir eines per a la transformació social.

Els estudiants interessats hauran de sol·licitar l’accés al mínor. Els criteris d’accés dels estudiants que s’hagin preinscrit tindran en compte la branca de coneixement dels estudis realitzats (es reserva un nombre mínim de places per a cada branca) així com la nota mitjana. Un cop admesos els estudiants hauran de fer la matrícula.

La Universitat està compromesa amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), per això propicia un espai de reflexió crítica sobre els grans reptes de la societat actual com és l’oferta, el proper curs acadèmic, del mínor que reforça la formació de l’estudiantat i l’especialitza en els valors ambientals i socials que responen als ODS.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*