26/02/2020

La URV organitza a Reus el cicle de divulgació científica La ciència del vi

Consta de nou sessions en què investigadores i investigadors de la URV parlaran sobre el vi des de diferents disciplines científiques. Les xerrades aniran acompanyades del tast de dos vins de la DOQ Priorat

Quin paper tenia el vi a l’antiguitat; quins criteris s’han de seguir per fer un bon maridatge; quins mites existeixen sobre el vi i la salut o quina és l’herència que grecs i romans han deixat sobre el vi són alguns dels temes que es plantegen en el cicle La Ciència del Vi. Es tracta d’una proposta de divulgació científica que comença el proper dimecres 4 de març a les 19h. al Centre d’Art Cal Massó de Reus, i que durant nou sessions donarà a conèixer el vi des de diferents àmbits de la recerca de la mà d’investigadores, investigadors i docents de la Universitat Rovira i Virgili. A cada sessió es farà el tast de dos vins de la DOQ Priorat, que col·labora amb el cicle. La primera de les xerrades les impartirà Jordi Diloli, investigador del grup de recerca GRESEPIA, del Departament d’Història i Història de l’Art, i tractarà sobre el vi a l’antiguitat.

L’objectiu del projecte és apropar el coneixement científic a la societat d’una manera divulgativa i propera, i fer-ho a través del vi com a element transversal i des de diferents perspectives. Per aquest motiu hi participen investigadores i investigadors de diferents àmbits de la recerca que es fa a la Universitat i també s’hi han involucrat els estudiants d’Enologia, que faran els comentari d’alguns dels vins que es tastaran, tots de la DOQ Priorat, així com els responsables dels cellers que hi participen, que donaran a conèixer el seu projecte.

L’investigador Jordi Diloli impartirà la primera xerrada, sobre el vi a l’antiguitat.

Les sessions es faran de març a desembre, el tercer dimecres de cada mes a les 19h –excepte els mesos d’agost i setembre- i per assistir a les xerrades, que són gratuïtes, cal inscriure-s’hi prèviament al correu electrònic comciencia@urv.cat. Les inscripcions per a cada xerrada s’obriran el dia 1 de cada mes, ja que l’aforament és limitat.

Aquesta iniciativa, que es va fer durant el 2019 a Tarragona, està organitzada per la Unitat de Comunicació de la Ciència de la URV en col·laboració amb la Facultat d’Enologia, la DOQ Priorat i compta amb el suport de la Diputació de Tarragona i de l’Agència de Promoció de Ciutat de l’Ajuntament de Reus, Reus Promoció, que té per objectiu potenciar els productes gastronòmics de qualitat, entre els quals es troben els vins de proximitat.

Calendari de sessions

04 de març El vi a l’antiguitat. De regal diplomàtic a producte social. A càrrec de Jordi Diloli, del Departament d’Història i Història de l’Art (URV)

18 de març El vi i la salut: mites i realitats. A càrrec d’Anna Borrull, del Departament de Bioquímica i Biotecnologia (URV)

15 d’abril Les catedrals del vi. A càrrec de David Moreno, de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura i de Ramon Arnabat, del Departament d’Història i Història de l’Art (URV)

20 de maig De la vinya al celler. A càrrec d’Assumpta Mateos, del Departament de Bioquímica i Biotecnologia (URV)

17 de juny L’enocomunicació. Seduir, vendre i fidelitzar. A càrrec de Ruth Troyano, periodista i autora de la col·lecció Retrats de Vi (URV)

8 de juliol Vins i maridatges. A càrrec de Francesc Lladó, xef i docent a la URV

21 d’octubre El màrqueting del vi. A càrrec de Jaume Gené, del Departament de Gestió d’Empreses (URV)

18 de novembre El vi, un plaer per als sentits. A càrrec de Toni Sánchez, químic, enòleg i docent a la URV

16 de desembre Què hem heretat de grecs i romans? A càrrec de Joaquín Ruiz de Arbulo, del Departament d’Història i Història de l’Art de la URV

Tríptic del cicle

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*