17/10/2019

La URV participa en un projecte per millorar les condicions de vida de les persones amb Parkinson

Investigadors del grup de recerca ASTERISC integren el projecte iCARE-PD, que desenvolupa dispositius mòbils per autogestionar la malaltia

El projecte iCARE-PD té per objectiu desenvolupar dispositius mòbils i una plataforma digital per a les persones amb Parkinson i personal sanitari que les atén.

L’atenció complexa de la malaltia del Parkinson a la societat i el reforç de l’autonomia del pacient són els pilars del consorci del projecte europeu de recerca iCARE-PD, que aspira a millorar l’atenció sanitària dels malalts de Parkinson. Hi participen els investigadors del Departament d’Estudis de Comunicació i el grup de recerca ASTERISC, Jordi Farré i Anna Sendra, de forma coordinada amb la resta d’experts del projecte.

Desenvoluparan dispositius mòbils (dispositius portables i sensors, entre d’altres) i una plataforma digital, tenint en compte l’experiència i validació dels pacients i els professionals sanitaris. La comunitat basada en la llar i l’autogestió de la malaltia són els fonaments sobre els quals treballa el consorci.

L’equip, liderat per neuròlegs de diferents països (Canadà, Irlanda, Itàlia, Portugal, Espanya, Alemanya, França i República Txeca), és eminentment multidisciplinari amb professionals i investigadors reconeguts internacionalment, incloent-hi científics socials, geògrafs sanitaris, economistes de salut, enginyers, informàtics, experts en dret i ètica i altres. El projecte està liderat des de l’Hospital d’Ottawa, Canadà, a través del seu investigador principal, Tiago Mestre.

Aquesta setmana el consorci ha presentat la seva pàgina web com un recurs per entendre la feina que estan fent i els avenços assolits.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*