10/01/2020

L’investigador Benjamí Íñiguez ha estat nomenat Fellow de l’Institut d’Enginyers Elèctrics i Electrònics

Aquesta institució internacional li ha atorgat el reconeixement per la seva contribució al camp de models físics compactes de dispositius semiconductors.

L’investigador del Departament d’Enginyeria Electrònica, Elèctrica i Automàtica, Benjamí Íñiguez, ha estat distingit com a Fellow de l’Institut Internacional d’Enginyers Elèctrics i Electrònics (IEEE), en reconeixement a la seva contribució al camp de models físics compactes de dispositius semiconductors. Amb més de 120 anys d’història, l’IEEE és la major associació internacional d’enginyers en tecnologia, publica un 40% dels treballs en els camps de les enginyeries elèctrica, electrònica i ciències de la computació i les seves publicacions ocupen els primers llocs d’impacte en multitud d’àrees. El grau de Fellow és el seu màxim reconeixement i només un 0,1% dels seus 425.000 membres poden tenir aquest nomenament cada any, que s’atorga a persones que han contribuït de forma important aportant un valor important a la societat a través de l’enginyeria, la ciència i la tecnologia.

L’IEEE s’estructura en vàries societats segons la temàtica d’estudi. Íñiguez és membre de l’Electron Devices Society (EDS) de l’IEEE, amb 10.000 membres, i ha estat el segon membre de l’EDS a l’Estat Espanyol en obtenir el grau de Fellow de l’IEEE.

Benjamí Íñiguez és doctor en física per la Universitat dels Illes Balears i ha treballat com a investigador postdoctoral a l’Institut Politècnic Rensselaer (Troy, Nova York), i a la Universitat Catòlica de Lovaina (Louvain-la-Neuve, Bèlgica), on va ser titular d’una beca Marie Curie de la Unió Europea durant 24 mesos. El 2001 es va incorporar com a Professor Titular del Departament d’Electrònica, Elèctrica i Automàtica de la URV, on va ser promocionat a catedràtic, l’any 2010. El 2004 va obtenir la Distinció de la Generalitat de Catalunya per a la Promoció de la Recerca Universitària, en la categoria de Joves Investigadors. Va rebre els Premi ICREA Acadèmia 2008 i 2013. Ha coordinat els projecte “COMON” (Compact Modeling Network) i DOMINO (Design-Oriented ModellINg for flexible electrOnics) finançats per la Unió Europea, en el 7è Programa Marc i el Programa Horizon 2020, respectivament, i ha participat, com a líder de l’equip, en quatre projectes del 6è i del 7è Programa Marc europeu. També ha publicat més de 170 articles en revistes internacionals.

El seu principal interès d’investigació és el desenvolupament de models compactes orientats al disseny dels dispositius semiconductors avançats. Els models compactes de dispositius electrònics són el tipus de models que s’utilitzen per a la simulació i disseny de circuits electrònics i fotònics.

Íñiguez és també Member-at-Large de la Junta de Governadors de l’Electron Devices Society (EDS) de l’IEEE, president del Compact Modeling Technical Committee de l’EDS, vicepresident de la Regió 8 (Europa, Africa i Orient Mitjà) de l’EDS, Editor de la revista IEEE Transactions on Electron Devices, i Professor Distingit de l’EDS.

Print Friendly, PDF & Email