07/06/2024

Tres investigadores de la URV publiquen un llibre amb activitats científiques per a estudiants de primària

Inclou un total de quinze pràctiques personalitzables pensades per aplicar el mètode científic basant-se en la indagació i el foment del pensament crític

D'esquerra a dreta, María Isabel Araque, Anna Borrull i Cristina Valls, autores del llibre.
D'esquerra a dreta, María Isabel Araque, Anna Borrull i Cristina Valls, autores del llibre.

Actividades prácticas sobre ciencias naturales para educación primaria és el títol del llibre que Anna Borrull, Cristina Valls i María Isabel Araque, investigadores del Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la URV, han publicat amb l’objectiu de fomentar les activitats científiques entre estudiants d’educació primària.

L’obra ofereix quinze pràctiques basades en la indagació científica dividides en tres blocs temàtics: microorganismes, plantes i animals. El llibre proporciona recursos per facilitar la  implementació a l’aula i assegurar que l’equip docent estigui preparat per dur a terme cadascuna de les sessions pràctiques. “No es tracta de simples instruccions, sinó que volem que els estudiants s’hi involucrin com si fossin científics i científiques, desenvolupant el tema de forma autònoma, formulant hipòtesis, qüestionant els resultats i fomentant l’esperit crític des de les primeres etapes de l’educació”, afirma Cristina Valls, una de les autores.

Tot i que estan dissenyades per a estudiants de primària, les activitats són personalitzables i flexibles, la qual cosa permet una adaptació fàcil a diferents interessos i nivells de cada alumne, de manera que poden utilitzar-se en l’etapa de secundària i, en alguns casos, també a l’educació infantil. “Els experiments estan pensats per poder-se fer també a casa, són una bona proposta per compartir moments en família mentre els infants aprenen. De fet, moltes pràctiques les hem fet les autores amb els nostres fills i filles”, comenta Anna Borrull.

El llibre, d’Edicions Aula Magna, ja es pot adquirir a les llibreries i en diferents plataformes. “Amb aquesta proposta volem fomentar vocacions científiques, empoderar l’alumnat i despertar la seva passió per la ciència”, conclou Maria Isabel Araque, la tercera de les autores.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*