13/09/2018

Manola Brunet rebrà la medalla Narcís Monturiol al mèrit científic

La catedràtica de geografia de la URV és una de les 19 personalitats guardonades amb aquesta distinció

Manola Brunet és la directora del Centre en Canvi Climàtic de la URV.

El Govern ha aprovat aquest dimarts la concessió de la Medalla i de la Placa Narcís Monturiol a dinou personalitats i una institució. Aquests guardons, instituïts per la Generalitat l’any 1982, volen distingir les persones i entitats que han contribuït de manera destacada al desenvolupament de la ciència i la tecnologia a Catalunya.

Una de les distingides amb aquest guardó serà per la catedràtica Manola Brunet, professora de Climatologia del Departament de Geografia de la Universitat Rovira i Virgili (URV), directora del Centre de Canvi Climàtic de la URV i professora visitant de la Climatic Research Unit de la Universitat de East Anglia (Norwich, Regne Unit). És una experta internacional reconeguda en reconstrucció instrumental del clima i la seva anàlisi en diferents escales espaciotemporals. Ha analitzat de forma pionera el canvi a llarg termini de la temperatura de l’aire a l’Espanya peninsular i ha contribuït a avaluar globalment i regionalment com els extrems climàtics estan canviant en un món més càlid. Aquest 2018 ha estat nomenada presidenta de la Comissió de Climatologia de l’Organització Metereològica Mundial.

Rebrà també el guardó Mary Nash, doctora honoris causa per la Universitat Rovira i Virgili des d’aquest 2018 i catedràtica emèrita de la Universitat de Barcelona (UB). Nash és especialista en la història de les dones i del gènere i autora de nombroses publicacions acadèmiques.

Vegeu aquí la llista de guardonats.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*