11/10/2023

El catedràtic de la URV Lluís Masana, nou president de la Xarxa d’Unitats de Lípids i Arteriosclerosi de Catalunya

La XULA és una associació sense ànim de lucre que aplega la majoria de professionals que formen part de les Unitats de Lípids de Catalunya

Foto cedida per l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili.

En el marc de la XXV Jornada de la Xarxa d’Unitats de Lípids i Arteriosclerosi de Catalunya, celebrada el passat 6 d’octubre a Terrassa, l’assemblea de l’entitat va escollir a Lluís Masana, catedràtic de la URV, com a president. Masana, investigador del Departament de Medicina i Cirurgia de la URV, dirigeix juntament amb Josep Ribalta la Unitat de Recerca de Lípids i Arteriosclerosi (URV-IISPV), que estudia els trastorns del metabolisme lipídic. El catedràtic centra la seva recerca en cardiologia i medicina cardiovascular i en malalties vasculars perifèriques. Masana substitueix a la Doctora Cristina Soler, anterior presidenta de la XULA, membre del Servei de Medicina Interna de l’Hospital de Santa Caterina i professora de la UDG.

La Xarxa d’Unitats de Lípids i Arteriosclerosi és una associació sense ànim de lucre que aplega la majoria de professionals que treballen a les Unitats de Lípids de Catalunya, responsables del diagnòstic de la Hipercolesterolèmia Familiar i d’indicar la medicació regulada per la instrucció de Cat Salut de 14 de juliol de 2014. Es va constituir com a tal l’any 2014 tot i que va iniciar l’activitat l’any 1994 amb el naixement de les Unitats Monogràfiques per a l’Estudi dels Lípids. Alguns dels seus objectius més destacats són agrupar les Unitats de Lípids i de Risc Vascular de tots els àmbits de la sanitat a nivell Català i Balear, contribuir a l’intercanvi científic entre centres de recerca i promoure la coordinació i el desenvolupament de l’assistència dins el camp de l’arteriosclerosi.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*