05/03/2018

La preinscripció per als màsters universitaris 2018-19 obre amb sis noves titulacions

Es podran cursar 54 màsters universitaris, onze dels quals es poden seguir de manera virtual, i 40 títols propis

Des del passat 1 de març i fins al proper 15 de maig de 2018 ja es pot fer la preinscripció als màsters universitaris de la URV per al curs vinent, un total de 54; i fins a quinze dies abans de l’inici de les classes estarà oberta la inscripció a les 40 titulacions pròpies. A l’oferta de màsters universitaris per al curs 2018-19 s’hi incorporen sis nous estudis: Innovació en la Intervenció Social i Educativa, Mecànica de Fluids Computacional, Recerca Avançada en Humanitats, Dret de l’Administració Pública, Gestió d’Àrees de Muntanya, i Tecnologies del Vehicle Elèctric. De l’oferta de màsters, onze es poden cursar de manera virtual i onze més s’ofereixen en anglès.

Entre els màsters nous, destaca el primer màster universitari a l’Estat espanyol especialitzat en el cotxe elèctric, el Màster en Tecnologies de Vehicle Elèctric, així com el Màster en Mecànica de Fluids Computacional, que s’ofereix a través de la plataforma virtual de la UNIR (Universidad Internacional de la Rioja). D’altra banda, s’ofereixen quatre màsters habilitants, necessaris per exercir determinades professions: Psicologia General Sanitària; Advocacia; Formació del Professorat d’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, Formació Professional i Ensenyaments d’Idiomes; i Enginyeria Industrial. Pel que fa a l’oferta de postgrau pròpia, és destacable el Màster en Justícia Penal Internacional, impulsat i coorganitzat pel Col·legi d’Advocats de Justícia Penal Internacional, la institució de referència per a la capacitació professional en aquest àmbit. Aquesta titulació s’adreça a estudiants internacionals, que faran una estada a la Haia a través del programa de pràctiques.

En resposta a l’interès creixent pel seguiment virtual dels ensenyaments, sis dels màsters són exclusivament online, quatre es poden cursar o bé presencialment o bé a distància, i un altre es pot escollir fer-lo semipresencialment o virtual. També existeix l’opció de seguir els màsters a temps parcial matriculant un mínim de 20 ECTS per afavorir la conciliació dels estudis amb la vida professional i familiar. Els màsters tenen una durada variable d’entre 1 i 2 anys, en funció dels nombre de crèdits.

Període de preinscripció i matrícula

Fins al 15 de maig les persones que ho desitgin poden accedir a la preinscripció als màsters universitaris a través del web de Màsters. Si després d’aquest període hi ha màsters que tenen places disponibles, la preinscripció romandrà oberta fins al 20 de juliol. Per als estudiants del darrer curs de grau, és possible fer la preinscripció abans de l’obtenció del títol. Pel que fa a la matrícula, un cop l’estudiant sigui admès, es farà al juliol i al setembre, depenent del màster. En canvi per a l’oferta de títols propis, la inscripció està oberta fins a quinze dies abans de l’inici del curs.

L’oferta de màsters universitaris creix respecte del curs passat, quan s’oferien 49 ensenyaments. Aquesta tendència que té el seu reflex en el nombre de persones interessades a cursar un màster: la matrícula del curs 2017-18 ha estat de 1.362 estudiants de màster, dels quals 920 són estudiants de primer curs, la qual cosa suposa un increment de la matrícula del 8,5% respecte del curs anterior. La major part de nous estudiants, un 37,4%, provenen de fora de la URV, el 31,6% són d’origen internacional, i el 31% han estudiat a la URV. Pel que fa als títols propis, el nombre de matriculats va passar de 507 a 543, un increment del 7,1%.

A través dels màsters i postgraus que s’ofereixen a la URV, es posen en pràctica els coneixements adquirits en situacions reals de l’entorn laboral mitjançant metodologies d’aprenentatge innovadores i participatives. De fet, els plans d’estudi estan dissenyats tenint en compte les últimes tendències de cada sector per adquirir les competències més útils per a la carrera professional. I estan pensats per treballar en equip, aprofitar al màxim les noves tecnologies, comunicar adequadament en diferents contextos i resoldre problemes de forma crítica, creativa i innovadora.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*