19/05/2021

Sis doctorandes i doctorands de la URV presenten els seus monòlegs científics al concurs Vols saber què investigo?

L'activitat es retransmetrà en streaming aquest divendres a les 11h des de l'Aula Magna del campus Catalunya. La persona guanyadora representarà la URV a la final catalana del concurs Presenta la teva tesi en 4 minuts. Hi participarà també la companyia Big Van, científics sobre rodes

Algaba va ser el guanyador del concurs "Vols saber què investigo"? el novembre de 2018.
Algaba va ser el guanyador del concurs "Vols saber què investigo"? el novembre de 2018.

Condensar una tesi doctoral en un màxim de cinc minuts i explicar-la de forma entenedora és el repte al qual s’enfronten sis doctorandes i doctorands de la URV, que aquest divendres sortiran a l’escenari de l’Aula Magna del campus Catalunya com a participants del concurs de monòlegs científics Vols saber què investigo?. Aquesta activitat divulgativa, impulsada per la Unitat de Cultura Científica i la Innovació de la URV, ComCiència, comptarà també amb l’actuació de la companyia Big Van, científics sobre rodes, que fan monòlegs científics en clau d’humor. La iniciativa compta amb el suport de la Diputació de Tarragona, la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT), del Ministeri de Ciència i Innovació.

Els sis concursants que han arribat a la final després d’un procés intern de selecció de candidatures són: Elisabet Torrubia, del programa de doctorat d’Infermeria i Salut; Daniel Schorn, del programa de doctorat en Enologia i Biotecnologia; Despoina Schina, de Tecnologia Educativa; Enric Arilla i Abed Kassir, d’Antropologia i Comunicació i María Josefina Ruiz, de Nutrició i Metabolisme.

Durant més d’un mes s’han preparat per poder explicar la seva investigació en un llenguatge adaptat per a tots els públics, amb l’ajut del professor de comunicació Antoni Pérez-Portabella. La retransmissió la podran seguir en streaming estudiants de secundària i públic general a través de l’adreça ja.cat/monolegs. En finalitzar l’acte s’anunciaran el primer i el segon premi, triats pel jurat i també un premi del públic que es podrà votar en línia.

La persona que resulti guanyadora representarà la URV a la final del concurs Presenta la teva tesi en 4 minuts, que organitza al mes de juny la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*