27/10/2020

Tarragona i Reus acullen enguany el Congrés Català d’Educació Matemàtica

Serà entre el 13 i el 15 de novembre. Un Passeig Matemàtic per Tarragona i una activitat de geocaching per Reus mostraran que les matemàtiques són a tot arreu. Aquest any està coorganitzat per la Federació d’Entitats per a l’Ensenyament de les Matemàtiques a Catalunya i el Departament d’Enginyeria Informàtica i Matemàtiques de la Universitat Rovira i Virgili

En un món que canvia constantment l’educació matemàtica té un paper clau per entendre la realitat que ens envolta i la seva evolució. Enguany els organitzadors del congrés, destinat a mestres i professors de matemàtiques de tots els nivells, consideren que, més que mai, és un bon moment per continuar amb la feina dels centres educatius i impulsar un espai de trobada de la comunitat d’ensenyants de matemàtiques.

Per aquesta raó la Federació d’Entitats per a l’Ensenyament de les Matemàtiques a Catalunya (FEEMCA)T conjuntament aquest any amb el Departament d’Enginyeria Informàtica i Matemàtiques de la Universitat Rovira i Virgili -amb la col·laboració del Departament d’Educació i d’altres entitats i institucions-, organitza el Congrés Català d’Educació Matemàtica (C2EM) que abastarà tots els nivells educatius. A causa de la covid19, i davant la impossibilitat de celebrar el congrés en format presencial el passat mes de juliol,  el congrés es farà els dies 13, 14 i 15 de novembre a Reus i a Tarragona, en format en línia, tot i que hi haurà alguna activitat presencial amb aforament limitat. La col·laboració d’estudiants voluntaris i del Departament d’Estudis de Comunicació de la URV serà clau per poder fer el canvi de congrés presencial a congrés en línia.

La inauguració es farà el  divendres 13 de novembre a les 17.30 de manera semipresencial al Palau de Congressos  de Tarragona. Hi haurà un aforament limitat per als congressistes i la sessió també s’emetrà en directe a través d’un canal de Youtube. El format de les comunicacions, presentacions d’activitats d’aula i presentacions serà en línia en franges amb set emissions simultànies durant el dissabte 14 i el matí del diumenge 15.  La cloenda del C2EM 2020 serà el diumenge 15 de novembre al Centre de Lectura de Reus i també s’emetrà en directe a través del canal de Youtube. Les inscripcions al congrés encara estan obertes.

Mentre que la inauguració comptarà amb la presència de l’especialista en monòlegs científics, Eduardo Sáenz de Cabezón, la conferència plenària de clausura estarà en mans de la Laura Morera i en Jordi Font, divulgadors matemàtics. Laura Morera és presidenta d’eXplorium, una associació sense ànim de lucre que fa activitats de lleure científic i és professora associada del Departament de Didàctica de la UAB. Jordi Font és professor de matemàtiques a l’Institut Baix a mar a Vilanova i la Geltrú i professor de didàctica de les matemàtiques a la UB. Creador, juntament amb en Roger Grau, del laboratori de matemàtiques Maria Antònia Canals.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*