27/06/2019

La URV és la 78a millor universitat del món de menys de 50 anys segons Times Higher Education

El "Young University Ranking" ha tornat a situar la URV a la llista de les 351 millors universitats joves del món. És la segona universitat catalana i de l'Estat espanyol

La URV es consolida en aquest rànquing en el qual hi tenen cabuda les 351 universitats de menys de 50 anys de vida -de 60  països-, que han tret millor puntuació en tretze indicadors relacionats amb cinc categories: docència (entorn d’aprenentatge), recerca (volum i reputació), citacions (impacte dels treballs publicats), internacionalització (del personal, estudiants i professors) i transferència de coneixement i innovació, cadascuna de les quals té un pes específic a l’hora de fer la suma total.

La URV es troba en el segon lloc de les universitats catalanes per darrere de la UPF (en 11a posició) i és també la segona a l’Estat espanyol.

Igual que en l’edició passada, en aquesta la metodologia dóna menys puntuació a la reputació -a través d’enquestes- per reflectir les característiques especials de les universitats més joves. De fet, aquesta classificació mostra que, els qui formen part de la llista, han aconseguit un gran impacte en àrees com docència, recerca i transferència de coneixement, en contrast amb les institucions tradicionals que sovint han tingut molt més temps per acumular reputació. En el cas de la URV, aquest any s’ha mantingut exactament amb la mateixa posició respecte del 2018 però ha incrementat el nombre total d’universitats que estan a la llista.

La primera edició del rànquing, anomenada “100 under 50”, es va publicar al maig del 2012 amb l’objectiu de demostrar que era possible excel·lència en un període de temps relativament curt. L’any passat la llista va passar a ser de les 250 primeres i en aquesta edició n’han entrat a formar part 351.  Enguany, en primera posició s’hi ha situat de nou la Universitat de Ciència i Tecnologia de Hong Kong, En aquest rànquing hi ha representades universitats de 60 països d’arreu del món. El Regne Unit és, de nou, qui hi té més institucions representades (34).

Times Higher Education és una revista setmanal editada a Londres especialitzada en Educació Superior. És la publicació britànica d’aquest tipus més important i ha esdevingut una referència internacional. Amb el suport d’Elsevier, a través de la base de dades d’Scopus, elabora una sèrie de rànquings internacionals d’universitats.

Tot el rànquing

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*