01/06/2023

La URV, dotzena al món en educació de qualitat segons el rànquing Times Higher Education

El rànquing que reconeix les universitats pel seu impacte social i econòmic basat en els 17 objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides situa la URV al top 200

Aula de la URV
Aula de la URV.

L’impacte que tenen les universitats sobre els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) fixats per les Nacions Unides ha donat lloc a la cinquena edició del rànquing que elabora la revista Times Higher Education (THE). Es tracta d’una classificació global del posicionament de les universitats del món, on la URV s’ha situat a les posicions 101-200 entre les 1.591 universitats que hi han format part. La Universitat es manté en la mateixa posició de l’any passat —tot i que enguany hi ha 185 noves institucions al rànquing— i destaca en les categories “Educació de qualitat” i “Acció climàtica”.

La primera posició del rànquing l’ocupa la Universitat de Western Sydney, d’Austràlia . La URV comparteix posició (101-200) amb dues universitats catalanes més, la Universitat de Barcelona i la de Girona i amb cinc universitats de l’Estat: Universitat de Jaén, Universitat de Múrcia, Politècnica de València, Universitat de València i Universitat de Vigo. Totes han obtingut la mateixa puntuació i són les primeres universitats de l’Estat en aquest rànquing.

En el rànquing del THE s’avaluen universitats en funció del compliment dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de les Nacions Unides. Per cada ODS s’han identificat un conjunt d’indicadors procedents de diferents fonts, entre les quals hi ha les dades que presenten les mateixes universitats i dades de publicacions i citacions. La puntuació global té en compte l’objectiu 17, que valora les aliances amb entitats externes per assolir els objectius i els tres ODS en què la institució té millor puntuació. La valoració final deriva de la mitjana de les puntuacions de l’edició actual i les dues anteriors.

La URV a l'Impact Rankings 2023 segons ODS.
La URV a l’Impact Rankings 2023 segons ODS.

Els ODS en què la Universitat està millor posicionada en aquest rànquing són “Educació de qualitat” (top 12 a nivell mundial), “Acció pel clima” (top 43 a nivell mundial) i “Pau, justícia i fortalesa institucional” (top 50 a nivell mundial). Els segueixen “Energies renovables”, en què la URV ocupa el top 75 i “Reducció de les Desigualtats”, top 88. Dels objectius restants, nou s’han situat al top 101-200, dos s’han situat al top 201-300, i un en el top 301-400 de la classificació per ODS.

Podeu consultar el rànquing a la pàgina web del Times Higher Education.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*