03/09/2021

La URV es manté en la posició 601-800 del món al rànquing “Times Higher Education” i al top 501-600 al de Xangai

És la quarta universitat pública catalana

“Times Higher Education” (THE) ha presentat aquest dijous, 2 de setembre, els resultats del World University Rankings 2022 que avalua les 1.662 millors universitats del món, 135 més que l’any passat. En aquesta edició del rànquing, la URV es manté en l’interval 601-800 de la llista.

La millor puntuació es troba de nou en les citacions -l’impacte de les publicacions dels investigadors- en què ha obtingut 62,1 punts. Aquí s’examina la influència de les investigacions calculant els cops que el treball publicat d’una universitat és citat pels altres investigadors, a nivell mundial.

La URV se situa a l’onzè lloc, posició que comparteix amb altres vuit de les 52 universitats de l’Estat que hi apareixen, dues més que l’any passat. Entre aquestes, és la setena universitat pública de l’Estat. Tres universitats públiques catalanes encapçalen la llista de les millors universitats de l’Estat: la Universitat Pompeu Fabra (156), la Universitat Autònoma de Barcelona (170) i la Universitat de Barcelona (193). La URV és la quarta universitat pública catalana, a la mateixa posició que la Universitat de Girona i la Politècnica de Catalunya.

L’edició 2022 del rànquing mostra, de nou, el domini de les universitats britàniques i nord-americanes. Les cinc primeres posicions del món les ocupen Oxford, l’Institut de Tecnologia de Califòrnia, Harvard, Stanford, i Cambridge.

Manté posicions al rànquing de Xangai

En l’edició 2021 del Rànquing Acadèmic de les Universitats del Món (ARWU), feta pública el mes d’agost, la URV apareix en la franja 501-600 de les 1.000 millors universitats del món. En aquesta edició del rànquing, encapçalat per les universitats de Harvard, Stanford  i Cambridge, la URV manté la posició de l’any passat.

Els dos indicadors en els quals la URV obté una millor puntuació són el nombre de publicacions indexades a Web of Science i el rendiment del personal acadèmic. En l’indicador de rendiment per càpita la URV se situa en la tercera posició de les universitats espanyoles, darrere la Universitat Pompeu Fabra i la Universitat Autonòma de Barcelona.

Globalment, la URV se situa en el tretzè lloc de les 39 universitats de l’Estat que hi apareixen, a la mateixa posició que la Politècnica de Madrid, la Universitat de Navarra, la Universitat de Vigo i la Universitat de Zaragoza. Pel que fa a Catalunya, la URV és la quarta universitat per darrere la UB (151-200), la UAB (201-300) i la UPF (401-500).

Print Friendly, PDF & Email