05/04/2022

El projecte Castells de Ciència ja és visible als carrers de Tarragona

A diferents mupis es poden veure cartells que relacionen els castells amb sis disciplines científiques: arquitectura, història, física, antropologia, química i sociologia. Un autobús també passeja per la ciutat la imatge del projecte

Descobrir quina és la relació que hi ha entre els castells i disciplines científiques com la física, l’antropologia, l’arquitectura, la sociologia, la història o la química és un repte que plantegen els cartells divulgatius que aquests dies ja es troben instal·lats a diferents places i carrers de Tarragona. Aquesta acció forma part del projecte Castells de Ciència, amb què es vol fer divulgació científica sobre els castells a partir de diferents disciplines. Durant tot el mes diferents cartells informatius i un autobús que recorre els carrers del centre de la ciutat i dels barris explicarà quina és la relació entre ciència i castells, amb l’objectiu de parlar sobre aquest fenomen des d’un punt de vista científic.

Tots els cartells plantegen una curiositat científica relacionada amb els castells, i a través d’un codi QR es pot accedir a l’explicació ampliada i a un vídeo curt de la sèrie Ciència en 1 minut, que aquesta temporada està dedicada als castells i la ciència.

La investigadora de la URV Marta Calull al costat del cartell que parla sobre castells y química.

La campanya gràfica del projecte Castells de Ciència compta, en aquesta primera fase, amb sis cartells, cadascun d’una disciplina científica diferent. A més de Tarragona, aquestes imatges es poden veure també a Valls i Reus, les tres ciutats col·laboradores amb el projecte. La iniciativa es complementa amb articles divulgatius, vídeos amb il·lustracions animades ia partir del 26 de maig i fins al 30 de juny s’organitzarà un cicle de xerrades sobre castells i ciència, a més d’accions efímeres previstes per al mes de juny a diferents espais de les ciutats col·laboradores.

El projecte Castells de Ciència està impulsat per la Unitat de Comunicació de la Ciència de la URV (UCC+i) i la Càtedra per a l’Estudi del Fet Casteller i també compta amb el patrocini de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT ) del Ministeri de Ciència i Innovació i de l’empresa Repsol. A Valls compta amb el suport de l´Ajuntament.

 

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*