19/04/2016

Jordi Miró és nomenat coordinador del grup de treball de dolor infantil de la Sociedad Española del Dolor

L'investigador de la URV Jordi Miró ha estat designat coordinador del grup de treball sobre dolor infantil de la Sociedad Española del Dolor (SED). Es tracta de l'únic grup dedicat específicament al dolor que pateix una determinada part de la població, en aquest cas els nens. L'objectiu d’aquest grup és promoure l’estudi i l'atenció als problemes de la població infantil pel que fa al dolor. Els membres del grup es reuniran per primera vegada el proper 3 de juny al congrés que la Sociedad Española del Dolor celebrarà a Pamplona

La Sociedad Española del Dolor (SED) compta amb grups de treball sobre diversos aspectes d’aquesta patologia o sobre dolor específic com per exemple el dolor agut, el neuropàtic, els opioides, la radiofreqüència, el dolor oncològic, les cefalees o el dolor musculosquelètic. El grup de treball sobre dolor infantil és l’únic que s’ha creat per estudiar el dolor d’una població específica.

En el XIIIè Congrés de la Sociedad Española del Dolor, en què es farà la primera reunió del grup, Jordi Miró moderarà una taula rodona sobre el dolor en poblacions especials, on parlarà específicament sobre el dolor crònic infantil.

Jordi Miró és catedràtic de Psicologia de la Salut i director de la Unitat per a l’Estudi i Tractament del Dolor- ALGOS de la URV. A més, és investigador ICREA-Acadèmia i director de la Càtedra de Dolor Infantil URV-Fundación Grünenthal.

La Sociedad Española del Dolor és una associació professional, multidisciplinar sense ànim de lucre que integra professionals de diferents especialitats i graus de la medicina, a més de farmacòlegs, psicòlegs i diplomats d’infermeria. Va ser fundada el juny de 1990 amb la intenció de promoure treballs científics sobre els mecanismes i el tractament del dolor, sensibilitzar la societat sobre aquesta problemàtica i fomentar la millora constant en la valoració i la teràpia dels pacients que pateixen dolor. Forma part de l’Associació Internacional per a l’Estudi del Dolor (International Association for the Study of Pain, IASP) que al seu torn és referència per a temes de dolor a l’Organització Mundial de la Salut.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*