09/03/2021

La FIRST LEGO League Tarragona-Reus arriba a la desena edició combinant formats presencial i virtual

Un total de 108 joves, de 10 a 16 anys, i 122, de 6 a 9 anys, participaran respectivament als tornejos FIRST LEGO League Challenge i FIRST LEGO League Explore. L’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE) de la URV organitza aquest programa, que impulsa l'aprenentatge d'habilitats i competències STEAM perquè els joves les apliquin en la millora de les condicions de vida de les persones

Una imatge de la presentació de la desena edició de la First Lego League

La Universitat Rovira i Virgili, a través de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE), organitza la desena edició de FIRST LEGO League a la demarcació de Tarragona. Enguany els tornejos FIRST LEGO League Challenge (de 10 a 16 anys) i FIRST LEGO League Explore (de 6 a 9 anys) tindran lloc en dies i formats diferents. Els petits presentaran els seus treballs els dies 12 i 13 de març, en format virtual, i els grans ho faran el 5 de juny, en un format combinat virtual i presencial, des del Palau Firal de Tarragona. En total hi participaran 230 joves organitzats en 40 equips procedents de 16 centres educatius de la demarcació: 108 competiran a la categoria FIRST LEGO League Challenge i 122 ho faran a la modalitat FIRST LEGO League Explore.

Participants de les edicions passades de la First Lego League.

En aquesta edició no hi haurà públic presencial per motius sanitaris i l’acte s’emetrà en directe pel canal de Youtube de la URV amb una producció audiovisual que superarà les limitacions de capacitat dels auditoris habituals en aquests actes. Es tracta d’un esdeveniment en què la ciència, la tecnologia i la diversió són protagonistes alhora que promou els valors del treball en equip i la capacitat emprenedora entre nenes i nens i joves. Els participants hauran de pensar i resoldre problemes reals a través de la  investigació científica i, a banda, superar proves amb l’ús d’un robot construït i programat per ells mateixos.

Amb l’objectiu que es converteixi en un esdeveniment territorial, la seu s’alterna cada any entre Tarragona i Reus. La Diputació n’és la patrocinadora principal i compta també amb el suport dels ajuntaments de Tarragona i de Reus i de la Fundació Privada Reddis. En l’àmbit estatal rep la col·laboració de ROBOTIX Hands-on Learning i Correos.

 Dos reptes per investigar sobre la importància de l’activitat física

Un any més, els nens i nenes d’entre 6 i 9 any tenen el seu espai destacat en aquest programa: FIRST LEGO League Explore. Pretén que al volant de 122 infants d’escoles diferents i repartits en 22 equips busquin solucions a través del repte PLAYMAKERS. El desafiament els porta a explorar la seva ciutat per proposar més espais per animar els

ciutadans a jugar i mantenir-se actius. Aquest és el repte al qual han de donar resposta dissenyant i creant una cursa d’obstacles perquè les persones es mantinguin actives i sanes. Han d’utilitzar LEGO® Education WeDo per construir i programar almenys una de les parts de la cursa d’obstacles. El dia de l’esdeveniment exposen els resultats amb un pòster davant d’un equip de científics.

Els grans de FIRST LEGO League Challenge participaran al repte RePLAY. Uns 108 joves de centres diferents i repartits en 18 equips es convertiran en científiques i enginyeres i pensaran com a tals per crear junts solucions  innovadores per  ajudar les comunitats a ser més actives. Hauran de dur a terme un projecte d’innovació per resoldre un problema real relacionat amb la inactivitat de la societat. Defensaran els resultats del seu treball davant d’un jurat el dissabte 5 de juny.  A més, dissenyaran, construiran i programaran un robot autònom utilitzant la tecnologia de LEGO® MINDSTORMS® per resoldre les missions que hauran de superar amb els robots.  Tot això ho fan a  través  dels  valors  FIRST : descobriment, innovació, impacte, inclusió col·laboració i diversió.

La majoria dels equips participants a FLL Reus-Tarragona ja han superat una fase prèvia, anomenada microFLL. Es tracta de tornejos interns que s’organitzen a les escoles provincial per escollir els representants. Si es tenen en compte tots els qui han participat en aquesta fase prèvia, hi intervenen més de 800 joves de les comarques de Tarragona.

FIRST LEGO League s’estructura en tornejos classificatoris i fases finals. A l’Estat espanyol hi ha 35 tornejos en diferents ciutats i els millors participants de cada unes guanyaran un lloc per a la gran final de FIRST LEGO Espanya. És la quinzena vegada que s’organitza a escala internacional i la desena que es fa a la demarcació.

A la roda de premsa de presentació de la Lego League 2021 hi ha participat el vicerector de Recerca i Planificació Científica, Francesc Díaz; el director de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE), Xavier Vilanova; el diputat de l’àrea de Projectes Europeus i Regió del Coneixement de la Diputació de Tarragona, Pere Granados; el conseller d’Educació de l’Ajuntament Tarragona, Manel Castaño; la cap de servei d’Educació de l’Ajuntament de Reus, Núria Bruno; i el responsable de la Comissió d’Ensenyament de la Fundació Privada Reddis, Josep Andreu Edo.

Nota de premsa FIRST LEGO League Tarragona-Reus

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*