21/11/2017

La qualitat dels hidrats de carboni, vital per a una bona salut

Un panell internacional d'experts en nutrició, en què hi ha dos investigadors de la URV-IISPV, incideix en la importància del consum de cereals integrals

Cereals integrals. / NCI

El consum de cereals integrals de qualitat s’associa amb una disminució de les xifres de mortalitat i un menor risc de diabetis tipus 2, malaltia cardiovascular, obesitat i probablement càncer colorectal, segons la declaració emesa recentment pel Consorci Internacional de Qualitat dels Carbohidrats (ICQC), un comitè global format per destacats científics en nutrició.

El Comitè, en el qual hi ha representants els investigadors Jordi Salas i Mònica Bulló de la Universitat Rovira i Virgili-Institut de Recerca Sanitària Pere Virgili i membres del CIBER -que són els únics representants de l’estat espanyol-, ha emès la Declaració de Consens sobre els cereals integrals com a culminació de la tercera reunió del Comitè Internacional que va tenir lloc a Roma el passat mes de setembre.

Els cereals integrals, com els quals es troben en el pa, la pasta i l’arròs totalment integrals, són fonts importants de fibra dietètica, nutrients i fitoquímics. Els científics destaquen la importància de consumir dues racions diàries (16g de pes sec per ració) de cereals integrals, ja que aquesta quantitat s’ha associat a beneficis sobre la salut. La Declaració de Consens també afegeix que s’hauria de promoure el consum dels cereals integrals amb un baix índex glucèmic.

Aquest panell d’experts destaca també la necessitat d’informar, a tots els sectors professionals de la salut, sobre les propietats saludables que ofereixen els cereals integrals. A més, destaquen la importància d’informar sobre el contingut de cereals integrals dels aliments, promocionar i incentivar el seu consum entre la població, conscienciar a la indústria alimentària i de restauració per a l’elaboració de productes a força de cereals integrals que siguin més atractius per al seu consum i assequibles, així com promoure la regulació d’un etiquetatge simple però basat en l’evidència científica.

Sobre el ICQC

El Consorci Internacional de Qualitat dels Carbohidrats (ICQC) és una organització mundial sense ànim de lucre formada per científics amb experiència en la recerca nutricional de carbohidrats i salut, que se centra en la qualitat i l’harmonització del treball dels científics que constitueixen l’acadèmia, la indústria i el govern. Les nostres activitats se centren principalment en la promoció nutricional dels hidrats de carboni i la salut (http://carbquality.org/).

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*