23/02/2015

La URV organitza Girls’Day per fomentar l’enginyeria entre les noies

La URV celebra Girls’ Day, per fomentar l’enginyeria entre les noies, el dimarts 24 de febrer al campus Sescelades. La jornada apropa els estudis d’enginyeria a les estudiants de secundària, de la mà de dones que tenen un paper rellevant a la universitat i a l’empresa, per desfer estereotips de gènere

És la quarta edició de Girls’ Day, una jornada de portes obertes amb una llarga tradició als països anglosaxons que a la URV han implementat l’Observatori de la Igualtat, l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE) i l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química (ETSEQ).

Aquesta jornada vol fomentar l’interès per l’enginyeria entre les noies, ja que és l’àmbit de coneixement amb una menor proporció d’alumnes dones. Així a la URV, el percentatge de noies alumnes matriculades en ensenyaments de grau a l’ETSEQ aquest curs 2014-15 és del 24,37%, mentre que a l’ETSE les noies representen el 9,77% de la matrícula.

Durant la jornada, un centenar d’estudiants de secundària poden veure com és la professió d’enginyera, quines són les titulacions que poden cursar a la URV, visiten el campus guiades per professores investigadores, experimenten en tallers de les diferents enginyeries i coneixen el testimoni d’ex-alumnes de l’ETSE i l’ETSEQ.

Les participants del ·irls’ Day provenen de l’Institut d’Altafulla (Altafulla), Col•legi Cardenal Vidal i Barraquer (Cambrils), Institut Els Pallaresos (Els Pallaresos), Institut Berenguer d’Entença (L’Hospitalet de l’Infant), Institut Antoni Ballester (Mont-roig del Camp), Institut-Escola Pi del Burgar (Reus), Institut Els Alfacs (Sant Carles de la Ràpita), Col·legi Sant Pau Apòstol, Col·legi Mare de Déu del Carme, Institut Sant Pere i Sant Pau, Institut Antoni Martí i Franquès i Col·legi Santa Teresa de Jesús (Tarragona), Institut Ramon de la Torre (Torredembarra), Col·legi Cor de Maria, Institut Serra de Miramar i Institut Narcís Oller (Valls) i Institut Vila-seca (Vila-seca).

Les encarregades de guiar les participants durant la jornada són professores investigadores de les escoles d’enginyeria i exalumnes de la universitat, amb l’objectiu que les noies incorporin al seu imaginari dones professionals de l’àmbit, ja que la falta de referents femenins, els estereotips de gènere i la segregació del treball per sexes són alguns dels motius de la desproporció entre nois i noies en els àmbits tècnics.

Aquí teniu el programa de Girls’ Day a la URV i més informació de Girls’ Day.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*