23/03/2015

L’investigador de la URV Toni Vallès passa a la final del concurs de monòlegs científics FameLab

La semifinal d’aquest certamen es va fer divendres a la nit al Teatre Poliorama de Barcelona, davant de més de 600 persones. Vallès va participar amb un monòleg sobre la memòria de les màquines, que li va valdre el pas a la final

Toni Vallès, al març a Barcelona, interpretant el monòleg que li va valdre el pas a la final. / FECYT

Toni Vallès Català, investigador al Departament d’Enginyeria Química de la URV, és un dels vuit científics que s’han classificat per a la final espanyola del concurs de monòlegs científics FameLab 2015. La semifinal d’aquest certamen es va fer divendres a la nit al Teatre Poliorama de Barcelona, davant de més de 600 persones. Vallès va participar amb un monòleg sobre la memòria de les màquines, que li va valdre el pas a la final. Enguany és la tercera edició d’aquest concurs a Espanya, i la primera vegada que un investigador de la URV arriba a la final.

Els vuit finalistes competiran el dijous 14 de maig a Madrid, on hauran de presentar un nou monòleg. Abans, participaran en una masterclass amb experts en tècniques d’expressió i comunicació, amb l’objectiu d’ajudar-los a perfeccionar les seves habilitats comunicatives. El guanyador representarà Espanya a la final internacional de FameLab, al Cheltenham Science Festival, que es farà al juny al Regne Unit.

A la semifinal de divendres 20 de març hi van participar 12 científics, escollits d’entre més de 70 candidats. Tots ells van demostrar gran capacitat per explicar, de forma entretinguda i en tres minuts, temes científics complexos i diversos. El jurat va valorar el carisma del científic, el contingut i la claredat del monòleg. Formaven part d’aquest jurat Mara Dierssen, del Centre de Regulació Genòmica de Barcelona; Cristina Ribas, presidenta de l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC); Dani Jiménez, físic i presentador del programa de ciència Dinàmiks a TV3; i Eduardo Sáenz de Cabezón, matemàtic i guanyador de FameLab España 2013. L’acte va estar presentat pel trio d’humoristes Especialistas Secundarios.

Imatge dels semifinalistes en el moment de la tria dels vuit que van passar a la final. L'acte es va fer al Teatre Poliorama, de Barcelona. Foto: FECYT
Imatge dels semifinalistes en el moment de la tria dels vuit que van passar a la final. L’acte es va fer al Teatre Poliorama, de Barcelona. Foto: FECYT

FameLab és un concurs de monòlegs científics que va néixer el 2005. El seu principal objectiu és fomentar la divulgació de la ciència identificant, formant i donant a conèixer nous talents entre els qui treballen en ciència, a través d’un format innovador: el monòleg científic. Avui dia, FameLab s’ha tornat global i es celebra en més de 25 països de tot el món. A Espanya està organitzat pel British Council i la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT).

Toni Vallès és estudiant de doctorat i forma part del grup de recerca SEES:lab, de la URV. Ha participat en activitats de divulgació a la Setmana de la Ciència i al concurs Vols saber què investigo? 2013, organitzat per la URV, on va merèixer el segon premi ex aequo. La URV és una de les 8 universitats i institucions d’arreu d’Espanya amb un investigador a la final del concurs FameLab 2015.

 

Més informació:

Més informació al web de la FECYT

Web del concurs FameLab a Espanya

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*